Kagithane'de Engelli Ögrenciler Uzay Evi'nin Misafiri Oldu

Kagithane Belediyesi’nin Engelliler Gündüz Hizmet Merkezi’nde egitim alan engelli ögrenciler Uzay Evi’nin misafiri oldu. Uzay evinde adeta uzaya çikmis gibi olan ögrenciler temsili olarak aya da ayak basti.

Kagithane'de Engelli Ögrenciler Uzay Evi'nin Misafiri Oldu
Kagithane Belediyesi, ilçedeki engelli bireylerin egitim hayatlarina katkida bulunmak ve motivasyonlarini artirmak adina uzay egitimleri verdi. Kagithane Belediyesi’ne bagli Uzay Evi’nde egitim alacak engelli ögrenciler birçok simülasyona katildi.

Engelliler ilk olarak astronot kiyafetleri giyerek gezegenleri tanidi ardindan da Ay Küre uygulamasiyla Ay hakkinda bilgiler edindi. Similatörü kullanarak da Ay’a inis gerçeklestirdi.

Engelini ögrenciler uzaya çikti

Yer çekimi simülasyonuna katilarak uzaydaki agirlik kavrami hakkinda egitim alan engelli ögrenciler, 180 derecelik ekranda ise uzayla ilgili video egitimlerine katildi.

Sonrasinda ise uzay teleskopu ile gökyüzü gözlemi yapti. Egitim ve gözlemlerin ardindan engelli ögrenciler boyama etkinligine katilarak uzay ile ilgili hayal ettiklerini resme döktü. Ögrencilerin resimleri 180 derecelik ekrana yansitilarak çizgi film seklinde izlenime sunuldu.

“Özel çocuklarin buraya gelerek çaba göstermesi inanilmaz güzel”

Uzay Evi Egitmeni Nese Aytekin, “Ben iki yildir Uzay Evi’nde görev yapiyorum. 2021 yilindan bu yana burayi 48 bin 578 ögrencimiz ziyaret etti. Ögrencilerimize burada El Battani hakkinda bilgi veriyoruz. Simülasyonlar, Ay küre ve refleksmetre var. Ayrica ögrencilerimizin uzaydaki agirliklarina bakiyoruz. Son olarak onlara resim çizdiriyoruz ve ekrana yansitiyoruz. Onlar da bu durumdan büyük zevk aliyorlar. Ayrica buraya farkli ilçelerden de birçok kisi geliyor. Ben büyük keyif aldim. Özel çocuklarin buraya gelerek daha fazla çaba göstermesi inanilmaz güzel. Özel çocuklarimiz her zaman gelsin. Onlar da bizim çocuklarimiz” dedi.



“Arkadas ortami ve çevreyle her sey bambaska oldu”

Engelli ögrenci Ayse Yazici, “Her sey çok harika ve güzel gidiyor. Nermin hocamdan Allah razi olsun. Bize böyle bir etkinlik kazandirdi. Ben önceden çok içime kapaniktim. Arkadas ortami ve çevreyle her sey bambaska oldu” ifadelerini kullandi. Velisi ise, “Çocuklarimiz için çok mutluyuz. Sevinerek buraya geldiler. Çok degisik ve güzel bir yer. Ben ilk defa geldim, atmosferi çok güzel. Kagithane Belediyesi’ne bize bu imkanlari verdigi için çok tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Öte yandan Kagithane Belediyesi son bes yilda engelliler yararina birçok projeyi hayata geçirdi. Engelliler Gündüz Hizmet Merkezi’nin hizmete açilmasiyla ilçedeki engellilere; el sanatlari, müzik, resim, drama, mutfak egitimleri veriliyor. Yani sira engelliler her yil Sile’deki tatil kampinda günü birlik misafir ediliyor. Deniz ve günesle iç içe bir gün geçiriyor. Kagithane Belediyesi, engelli bireylerin beden ve zihin sagligini güçlendirmek adina spor egitimleri de veriyor. Bugüne kadar binlerce engelli bireye masa tenisi, aerobik, basketbol ve yüzme branslarinda ücretsiz egitimler verildi.

Kaynak: İHA