Iseri Açiklamasi 'Gazeteciler Günü Buruk Geçiyor'

Adiyaman’in Kahta Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Baskani Mustafa Iseri, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü dolayisiyla yayinladigi mesajinda korona, deprem felaketi ve Gazze’de görevi basinda öldürülen gazetecileri andi.

Iseri Açiklamasi 'Gazeteciler Günü Buruk Geçiyor'
6 Subat 2023’te, 11 ilimizi etkileyen asrin felaketinde hayatini kaybeden gazetecileri anan Baskan Mustafa Iseri, 7 Ekim 2023’ten beri Gazze’deki saldirilarda, aralarinda çocuk, kadin ve gazetecilerin oldugu masum insanlarin tüm dünyanin gözü önünde katledildigine dikkat çekti.

Baskan Mustafa Iseri, “Ilimizin, bölgemizin ve ülkemizin kazanimlarina zarar verecek; birlik ve beraberligimizi, kardesligimizi hedef alacak her türlü ayristirici faaliyetlere taviz vermeden mücadelemiz devam edecek. Ortak paydamiz ilçemizin, ilimizin, ülkemizin ve milletimizin gelecegini korumaktir. Bu hepimizin en önemli sorumlulugudur. 11 ilimizde yasanan 6 Subat depreminde agir bir sekilde yikima ugrayan Adiyaman’imizda binlerce insanimiz hayatini kaybetti. Aralarinda birçok gazeteci arkadasimizin da olmasi bizleri bir kez daha yaraladi. Öte yandan Israil’in 3 aydir tüm dünyanin gözü önünde Gazze’de sürdürdügü saldirilarda 112 gazeteci hayatini kaybetti. Israil’in, 7 Ekim 2023’ten beri Gazze’deki saldirilarinda, aralarinda çocuk, kadin ve gazetecilerin oldugu masum insanlarin tüm dünyanin gözü önünde katledilmesi insanlik adina utanç vericidir. Insanlik tarihine kara bir leke olarak yerini alan bu katliamin son bulmasini ümit ediyorum. Her ne kadar tablo karanlik olsa da bizler umudumuzu yitirmeyecegiz. Çünkü birlesen kalemler asla bükülmez. Bu anlamda hem ulusal hem uluslararasi hem de yerelde isini özveriyle yapan, bölgemizin ve ülkemizin kalkinmasina katki sunan Adiyaman ve Kahta’daki tüm gazetecilerimizin Çalisan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalismalarinda muvaffakiyetler diliyorum. Bu vesile ile korona, 6 Subat depremi ve Gazze’de savas suçu isleyen isgalci Israil askerleri tarafindan öldürülen gazetecileri saygi, minnet ve rahmetle aniyorum. Bütün dünyada cezaevlerinde düsünce suçlarindan dolayi yatan basin emekçilerimizin de özgürlüklerine kavusmasini diliyorum. Adil ve daha yasanilabilir bir dünya ancak özgür bir basinla olusabilecegini unutmayalim” dedi.

Kaynak: İHA