IGC Baskani Akbilek'ten 10 Ocak Gazeteciler Günü Mesaji

Adiyaman Internet Gazetecileri Cemiyeti (IGC) Baskani Mehmet Cihan Akbilek, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayimladi.

IGC Baskani Akbilek'ten 10 Ocak Gazeteciler Günü Mesaji
6 Subat’ta meydana gelen depremde Adiyaman’da adeta kiyamet senaryosunun yasandigin belirten IGC Baskani Mehmet Cihan Akbilek mesajinda, binlerce vatandaslarimizla birlikte 17 meslektasini da topraga vermesiyle yasa boguldugunu söyledi.



Bunun acisi ile buruk bir sekilde 10 Ocak çalisan Gazeteciler gününü kutladigini belirten Baskan Akbilek, “6 Subat’ta 11 ilimizde meydana gelen depremde Adiyaman’da da ciddi can kayiplarina sebep olmasiyla bizleri yasa bogdu. Adiyaman kiyamet senaryosunu yasadi. Vatandaslarimizi ve 17 meslektasimizi topraga verdik. Tarihin belgelenmesi, bugünün gelecege aktarilmasi, fotograf ve film ile kayit altina alinan belgelerin kamuoyu ile paylasilarak halkin dogru bilgi almasini amaçlayan gazetecilik meslegini icra eden meslektaslarimizin 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü kutlu olsun. Özellikle deprem ve sonrasinda konteynerlerde gerçekten zor sartlarda, depremin ilk gününden bugüne kadar acisini dahi yasama imkani bulamadan maddi ve manevi olarak kisitli imkanlarla çalisan meslektaslarimizin gelecekte daha iyi sartlar içerisinde çalisabilmesi ve hayat standartlarinin yükseltilmesi için gazetecileri tek bir çati altina toplayan kurumlar olarak büyük bir çaba sarf ediyoruz. Adiyaman’da basin mensuplarinin hak ettikleri degeri, memleket için gösterdikleri fedakarliklarin görülmemesi ve takdir edilmemesi bizleri derinden üzmektedir. 6 Subat depreminde hayatini kaybeden 17 meslektasimizi unutmadik ve asla unutmayacagiz" dedi.

Kaynak: İHA