Hrant Dink'in Öldürülmesine Iliskin 15 Sanikli Dava Dosyasi Mütalaa Için Savciliga Gönderildi

Agos Gazetesi Genel Yayin Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine iliskin kamu görevlilerinin yargilandigi ve Yargitay’in 15 sanik yönünden verdigi bozma kararinin ardindan yeniden görülen davada mahkeme, dosyanin mütalaasinin hazirlanmasi için Savciliga gönderilmesine hükmetti.

Agos Gazetesi Genel Yayin Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine iliskin kamu görevlilerinin yargilandigi ve Yargitay’in 15 sanik yönünden kismen bozdugu davanin yeniden görülmesine devam edildi. Istanbul 14.Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya 7’si tutuklu 7’si tutuksuz 14 sanik Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla baglandi. Durusmada sanik avukatlari ile Dink ailesinin avukatlari da hazir bulundu.

"Kaçma imkanim varken kaçmadim"

Durusmada savunma yapan sanik Hasan Durmusoglu, "O dönemde kaçma imkanim varken kaçmadim saklanmadim ama haksiz yere 2 buçuk yildir tutukluyum. Tutuksuz yargilanmayi talep ediyorum’’ dedi.

Saniklardan Oguz Karakaya ise savunmasinda, Ogün Samast’in saibeli beyanlari üzerine sorusturma yürütüldügünü söyledi.



Mütalaa hazirlanacak

Ara kararini açiklayan mahkeme, tutuklu saniklar Gazi Günay, Hasan Durmusoglu, Muharrem Demirkale, Okan Simsek, Osman Gülbel, Veysel Sahin ve Yavuz Karakaya’nin üzerine atili suçlarin niteligi ve mevcut delilleri dikkate alarak bu hallerinin devamina karar verdi. Heyet, dava dosyasinin mütalaasini hazirlamak üzere Cumhuriyet Savcisi’na gönderilmesine de hükmederek durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA