Enkazi Kaldirilan Binanin Temelinde Obruk Olustu

Hatay’da enkazi kaldirilan agir hasarli binanin temelinde obruk olustu. Vatandaslarin dikkatini çeken obruk, bölgede ilginç karsilandi.

Enkazi Kaldirilan Binanin Temelinde Obruk Olustu
Kahramanmaras merkezli depremlerde agir hasar alan Hatay’in Antakya ilçesinde yikim çalismalarinda sona gelindi. Antakya’nin Kislasaray Mahallesi, Saray Caddesi üzerinde bulunan agir hasarli binalarin yikimlari gerçeklestirildi ve enkazlari kaldirildi. Cadde üzerinde enkazi kaldirilan bir binanin temelindeyse irili ufakli 3 adet obruk olustu. Derinlikleri 5 metreyi bulan obruklar, bölge halki tarafindan ilginç karsilandi.

Obruk olusumun oldugu bölgenin altindan geçen derenin Asi Nehri’ne döküldügüne dikkat çeken Nadir Askin, “Burasi Saray Caddesi’nin üst taraflari. Gördügünüz gibi altimizda tarih var. Bu sanirim bir akarsu, tam bilgiye sahip degilim. Görünürde akarsu büyük ihtimal Asi Nehri’yle bulusuyor. Bana bayagi ilginç geldi, buralar kendi kendine mi çökmüs önceden bir tarih mi vardi bilmiyorum. Buralarda hep bina vardi, akarsu da binalarin altindan geçiyor. Arka taraftan bayagi bir su akiyor. Oyulmus her taraf, muhtemelen nehre dökülüyordur” dedi.

Bölgede obruklarin meydana geldigini belirten Nihat Yogurtçuoglu ise, “Bu akarsu senelerden beri var. Alttan su akiyor, korkulacak bir sey yok. 3 tane evim yikildi, is yerimde kaliyorum. Bina yikildiktan sonra burasi ortaya çikti. Burada da obruk çikti ama korkulacak bir sey yok” seklinde konustu.

Kaynak: İHA