Düzce Üniversitesi 700 Bin Kisiye Hizmet Verdi

Düzce Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi, 2023 yilinda 700 bine yakin hastaya tedavi hizmeti verdi.

Düzce Üniversitesi 700 Bin Kisiye Hizmet Verdi
Düzce Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi, 2023 yilinda yaklasik 465 bin ayaktan, 30 bin yatan, 19 bin günübirlik ve 183 bin acil olmak üzere toplam 700 bine yakin hastaya tedavi hizmeti verdi. Düzce’de en çok acil vakayi kabul eden Çocuk Acil Servisi, 2023 yilinda 7 gün 24 saat hizmet verir duruma getirildi.

Tadilattan geçirilerek kapasitesi arttirilan Çocuk Acil Serviste bir yilda 66 bin çocuga hizmet verildi.



140 bin il disindan hasta basvurdu

Düzce’den, bölgeden ve ülkemizin her bölgesinden vatandaslarimiza saglik hizmeti sunan Tip Fakültesi Hastanesi; basta Zonguldak, Istanbul, Sakarya, Bolu olmak üzere sehir disindan yaklasik 140 bin basvuru aldi.

Kapasitesi arttirildi

Artan hasta ihtiyacini karsilamak, Düzce ve bölgesine daha nitelikli saglik hizmeti sunmak adina hasta katlari tadilatta alindi. Yenilenen yatakli servisler ile yatak kapasitesi 333’e ulasti. Açilan 5 yatakli Nöroloji Yogun Bakim Ünitesi ve 6 yatakli Solunum Yogun Bakim Ünitesi ile Yogun Bakim Ünitesi yatak kapasitesi arttirdi. Bakima alinan Dahiliye Yogun Bakim Ünitesi ile Anestezi ve Reanimasyon Yogun Bakim Üniteleri ise 2023 yilinda günümüz ihtiyaç ve beklentilerine uygun hale getirildi.



20 bin operasyon

En son teknolojinin kullanildigi, modern donanimli ameliyathanelerde bir yilda 20 bin hastaya uzman ögretim üyeleri ve saglik personelleri tarafindan basarili operasyonlar gerçeklestirildi.

2023 yilinda yaklasik bin 400 bebek, Düzce Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesinde dünyaya gözlerini açti.

Son teknolojik gelismeler isiginda en güncel uygulamalari hayata geçiren Endoskopi Ünitesi’nde ise 18 binden fazla endoskopi, kolonoskopi, ERCP ve Bronkoskopi islemi yapildi. Bilgi teknolojileri altyapisi ve güçlü kadrosu ile bölgede öncü olmaya devam eden Kardiyoloji Anabilim Dali bünyesindeki Anjiyografi Laboratuvarinda 5 bin 500 girisimsel islem gerçeklestirildi.



Il disi sevklerin önüne geçildi

Kanser tanisi almis olan hastalarin takip ve tedavilerinin planlandigi günübirlik Onkoloji Ünitesi’ne, 2023 yilinda 23 binden fazla hasta basvurdu. Eriskin hastalarinin yani sira Çocuk Hastaliklari Anabilim Dali bünyesinde açilan Çocuk Kemoterapi Ünitesi ile il disi sevklerin önüne geçildi. Çocuklar için izole, sakin ve modern bir ortamda planlanan Kemoterapi Ünitesi’nde tüm solid tümörler ve lösemilerin tedavisi verilmeye baslandi.

7/24 diyaliz hizmeti

Yedi gün yirmi dört saat prensibiyle çalisan, hem düzenli kontrole gelen hastalara, hem yatan hastalara, hem de acile basvuran hastalara kesintisiz hizmet veren Diyaliz Ünitesi’nde ise 10 binden fazla islem uygulandi.

Plazma aferez ve aferez ünitesi açildi

Bölgede daha önce olmayan Hematoloji, Nefroloji ve Nöroloji hastaliklarinda ihtiyaç duyulan Plazma Aferez ve Aferez Ünitesi 2023 yilinda ruhsatlandirilarak hizmete girdi. 7 gün 24 saat hizmet veren ünitede gerçeklestirilen trombosit aferez islemi ile hematolojik hastalarin ihtiyaci olan trombosit süspansiyonu hazirlama islemleri yapilmaya baslandi.

Inme merkezi ruhsat asamasinda

Altyapi çalismalari tamamlanan Inme Merkezi ruhsatlandirma asamasina gelerek 2024 yili içerisinde tam anlamiyla faaliyete geçirilmesi planlaniyor. Inme Merkezi’nin açilmasi ile birlikte Akut serebrovasküler hastaliklarin acil müdahale ve tedavisi için gerekli acil anjiyografik ve trombolik tedavi hizmetine baslanarak Düzce’deki önemli bir eksiklik de giderilmis olacak.

Beyin anjiyosu ile dogru tani ve tedavi

Öte yandan beyindeki kan damarlarinin çok detayli, net ve dogru bir sekilde görüntülenmesine imkan saglayan yöntemlerden biri olan beyin anjiyosu ile ilgili girisimsel islemler de Düzce Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi’nde basladi.

Beyin kan damarlarindaki anormallikleri inceleyebilmek için uygulanan bu görüntüleme yöntemi hastalara dogru tani koymanin yaninda tedavi imkani da sagliyor.

Aritmi merkezi hizmete girdi

Yine kalp ritim bozuklugu belirtileri gösteren kisilerin tani ve tedavisinin yapilacagi Aritmi Merkezi de 2023 yilinda hizmete girdi. Merkezde acil servislere ve polikliniklere en sik basvuru sebeplerinden biri olan kalp ritim bozukluklarinin tanisini, tespitini ve tedavisini saglayan invazif tani ve tedavi yöntemleri uygulaniyor.

Düzce Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi, 2024 yilinda da Düzce ve bölgesine daha kaliteli ve modern saglik hizmetini vermeyi hedefliyor.
Kaynak: İHA