Çocuklara Cami Aliskanligi Çiçekler Ile Saglaniyor

Diyanet Isleri Baskanligi tarafindan baslatilan ve Akdagmadeni Müftülügü tarafindan “Camide Çiçegim Var” projesi Sazlidere Merkez Camiinde uygulanmaya baslandi.

Çocuklara Cami Aliskanligi Çiçekler Ile Saglaniyor
Çocuklara küçük yasta cami aliskanligi kazandirmak için baslatilan projeye iliskin açiklamalarda bulunan Akdagmadeni Müftüsü Abdullah Çolak, camide her çocuga bir çiçek emanet ettiklerini söyledi.



Akdagmadeni ilçesine bagli Sazlidere köyünde baslatilan projede, “Çocuklarin çiçekleri vesile kilinarak camiye alistirilmasi için uygulanan proje çerçevesinde köyümüzde ikamet eden çocuklari olan aileler, yapilacak proje hakkinda bilgilendirilip onaylari alindiktan sonra, projeye katilabilecek çocuklar için küçük saksilara dikili çiçekler satin alindi. Camide gerekli hazirliklar yapildiktan sonra çocuklara, camide kendilerini bekleyen bir sürpriz oldugu söylenerek okul çikisinda camiye davet edildi. Camiye gelen çocuklara çiçekleri gösterildikten sonra saksilarin üzerine çocuklarin isimleri yazildi. Çiçekler ögrenciler tarafindan sahiplenildi.” dedi.

Müftü Çolak, “Bu çiçekler Kur’an ve çocuk sevgisiyle büyüyen cami çiçekleridir.” Bu nedenle her gün en az bir kez camiye gelerek kisa sure ve anlamini, dört gün boyunca kagida bakarak okuyup kendi çiçeklerine duyurmalari gerektigi anlatildi. Her sure için uyarlanan slogan ise “Camide Bir Çiçegin Var Unutma”, Ihlas suresini Oku Çiçegini Kurutma!” seklinde belirlendi. Çiçeklerin bulundugu bölmede, ezberlenecek olan sureler ve çocuklarin isimlerinin oldugu bir liste hazirlanip, her gün camiye gelen ve haftanin kisa suresini okuyan çocuklar için bu listeye bir arti konuldu. Ezbere okuyanlara ise yildiz konularak motivasyon saglandi. Dört gün boyunca kagitlara bakilarak okunan kisa sure ve anlami, besinci gün ezberlenmis oldu ve hep birlikte çiçekler disari çikarilarak sulanip tekrar yerlerine birakildi. Daha sonra diger sureye geçildi ve etkinlik bu sekilde devam etti.” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA