Baskan Togar Açiklamasi 'Samsun'un En Hizli Gelisen Ilçesiyiz'

Tekkeköy Belediye Baskani Hasan Togar, düzenledigi programla gazetecilerin ‘10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü’nü kutladi. Togar, “Samsun’un en hizli gelisen, en hizli degisen ilçesiyiz” dedi.

Baskan Togar Açiklamasi 'Samsun'un En Hizli Gelisen Ilçesiyiz'
Tekkeköy Belediyesi Sevgi Tekkesi’nde gerçeklestirilen 10 Ocak Gazeteciler Günü programi Samsun’da çalisan basin mensuplarinin yogun katilimi ile yapildi. Tekkeköy Belediye Baskani Hasan Togar, gazetecilerin her biriyle selamlasarak Gazeteciler Günü’nü kutladi.

Baskan Togar, “10 Ocak Çalisan Gazeteciler Gününüzü tebrik ediyorum. Zor mesleginizde Allah yar ve yardimciniz olsun. Kendi adimiza sizlerle çalismak bir gurur. Ben hepinizi bir aile olarak gördüm. Buraya katilarak da bizleri onurlandirdiniz” diye konustu.



“Son 3 yildir oransal anlamda en çok göç alan ilçeyiz”

Tekkeköy’ün 10 yilda yapilan hizmetlerle büyük bir degisim yasadigini belirten Togar, “Tekkeköy’ü uzaktan yakindan takip eden herkes, 10 yil öncesini de bugününü de bilir. Samsun’un en hizli gelisen, en hizli degisen ilçesiyiz. Son 3 yildir oransal anlamda en çok göç alan ilçeyiz. 5 yil içerisinde seçmen sayimiz 4 bin 700 artmis. Sosyal hizmetler anlaminda ise en genis bulvarlar caddelere sahip olmasiyla birlikte, yeni sehirlesen Lojmanlar bölgesine son 5 yildir gelen is yeri açanlarin yüzde 60’inin Tekkeköy’le bir alakasi yok. Gezmeye veya herhangi bir ziyarete gelip burada is yeri satin alip buraya yerlesen insanlar. Bu da bizim için ayri bir gurur” seklinde konustu.



“Her gönüle dokundugumuza inaniyorum”

Bu 10 yilda yol, asfalt, kaldirim yapimi gibi rutin belediyecilik islerinin yani sira gönüllere dokunan sosyal belediyecilik hizmetlerine imza attiklarini belirten Togar, “Her gönüle dokundugumuza inaniyorum. Yol, kaldirim, asfalt isleri, bunlar belediyeciligin rutinidir. Ama sosyal belediyecilikte belki biraz iddiali olacak ama Karadeniz’de çok yaris kabul etmem. 600’e yakin ailenin yasamina bire bir dokunmusuz. Yasanamayacak vaziyetteki evleri yasanabilir hale getirmisiz. Hiçbir seyi olmayan insanlara prefabrik evler, betonarme evler, nüfusu çok az oldugu için kimisine 1 +1 konteyner evler yapmisiz. Ama bunun haricinde bugün yaklasik 200 tane kimsesiz yasli insanimiza her gün 2 tane asevi ile yemek ulastirmaktayiz” ifadelerini kullandi.

Baskan Togar’in konusmalarinin ardindan Gazeteciler Günü’ne özel hazirlanan video ve 10 yillik belediyecilik hizmetlerini anlatan video gösterimleri gerçeklestirildi.

Program gazetecilerle toplu fotograf çekimi ile son buldu.
Kaynak: İHA