Balikesir Büyüksehir, Karla Mücadeleye 7/24 Hazir

Balikesir’de beklenen kar yagisinda tüm ekiplerin koordineli olarak hareket etmesi için Büyüksehir Belediyesi son degerlendirmelerini yaparak teyakkuzda bekliyor. Depolarinda 4 bin ton tuz bulunan Büyüksehir, simdiden ihtiyaç duyulan alanlarda hazir olunmasi için araçlarina tuz yükleme islemlerini tamamladi.

Balikesir Büyüksehir, Karla Mücadeleye 7/24 Hazir
Balikesir için aralikli kar yagisi uyarisinda bulunulmasinin ardindan Büyüksehir Belediyesi ekipleri, yagisin olumsuz etkilerini ortadan kaldirmak amaciyla tüm hazirliklarini tamamladi. Baskan Yücel Yilmaz’in talimatiyla gerekli önlemleri alan Büyüksehir Belediyesi; kalifiye personeli ve güçlü araç filosuyla 7/24 teyakkuzda bekliyor. Kendi sorumlulugunda olan ana arterler ve caddelerde gerekli islemleri yapmak için hazir olan Büyüksehir Belediyesi, ayrica 20 ilçede, ilçe belediyelerinin sorumluluk alanlarinda ihtiyaç dahilinde Balikesir Büyüksehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi koordinesinde destek sagliyor. Yasanacak olumsuzluklarda toplu tasima seferlerinin aksamamasi için gerekli önlemleri alan Ulasim Dairesi Baskanligi ekipleri ve sehrin muhtelif alanlarinda kontroller gerçeklestirilecek Zabita Dairesi Baskanligi ekipleri de her kosula hazirlikli bir sekilde görevinin basinda bekliyor.

Tüm tedbirler alindi

Balikesir Büyüksehir Belediyesi Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskanligi Bakim ve Onarim Sefi olarak görev yapan Ismail Hakki Özdek, "Kis tedbirleri kapsaminda 4 bin ton tuzumuz halihazirda bulunuyor. 23 adet tuzlama ve küreme kamyonumuz, 45 adet is makinemiz, 6 ilçe santiyemiz 1 merkez santiyemiz olmak üzere tüm personelimiz 24 saat teyakkuz halindeyiz. Bu kapsamda kolluk kuvvetlerimiz, ilçe belediyelerimiz, Karayollari, saglik kuruluslari ve BAKOM üzerinden gelen ihbarlar dogrultusunda hareket ediyoruz. 24 saat olacak sekilde nöbetlerimiz devam etmektedir.” bilgilendirmesinde bulundu.

Tüm canlilar degerli

Zorlu kis sartlarinda, maddi durumunun yetersizligi nedeniyle konaklayacak yeri bulunmayan vatandaslar ise 444 40 10 numarali hatti arayarak Saglik ve Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligina baglanip, yardim talebinde bulunabilirler. Dört mevsim sokak hayvanlarinin mama ihtiyaçlarini karsilayip bakimlarini yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi ekipleri de can dostlarimizin zorlu kis sartlarinda da bakimlarini gerçeklestirmeye devam edecek.
Kaynak: İHA