Bakan Özhaseki Ile Gaziantepli Muhtar Arasindaki Diyalog Herkesi Güldürdü

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki ile Gaziantepli bir muhtar arasinda geçen “Bakanlik konforlu gibi gözüküyor ama öyle kolay degil” diyalogu komik anlar yasatti.

Bakan Özhaseki Ile Gaziantepli Muhtar Arasindaki Diyalog Herkesi Güldürdü
Gaziantep ziyaretinde Il Koordinasyon Toplantisi’na katilan Bakan Mehmet Özhaseki, milletvekilleri, ilgili kurum yöneticileri, muhtarlar, sivil toplum kurulusu (STK) üyeleri ve vatandaslar ile bir araya geldi. Katilimcilarin görüs ve taleplerini dinleyen Bakan Mehmet Özhaseki’nin bir muhtarla arasinda ilginç bir diyalog yasandi. Söz alan Gaziantepli bir mahalle muhtari, yasadigi sikintilari anlatirken, muhtarligin Bakanlik kadar konforlu olmadigini söyledi.



Muhtarin bu sözlerine espriyle karsilik veren Bakan Özhaseki, “Geriden baktiginizda bir bakan veya vali, siyah bir arabaya biniyor. Korumalari var, konforlu gibi gözüküyor. Ancak ne cumartesisi var ne pazari. Sabahi yok, aksami yok” dedi.

Bakanlik için bilgi ve tecrübenin önemli oldugunu, ayni zamanda çok çalismak gerektigini söyleyen Bakan Özhaseki’nin, "Oraya gelinceye kadar anamiz agladi. 30 sene boyunca Belediye Baskanligi, Bakanlik ve Yerel Yönetimler Baskanligi görevlerinde bulundum. Ne zannediyorsun?” diye cevapladigi diyalog salondakileri güldürdü.

Bakan Mehmet Özhaseki, konusmasini söyle sürdürdü:

“Bunu atismak için degil, bilin diye söylüyorum. Depremzedelerin derdi bizim derdimiz. Emin olun kendi kendime ‘bugün bir tatil yapayim’ dedigimde vicdanim rahatsiz oluyor. ‘Insanlar konteyner evde oturuyor’ diyorum. Dünya üzerinde hangi devlet ‘Bir sene içerisinde bütün depremzedelerin evini veriyoruz’ diyor. Var mi böyle bir devlet? Ufak tefek sorunlar olsa da bunlarin altindan hep beraber kalkacagiz.”
Kaynak: İHA