Aras Elektrik Teknik Gezilerine Devam Ediyor

Aras EDAS’a teknik gezi düzenleyen Erzurum Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ögrencileri, is hayatini yakindan görme firsati elde etti.

Aras Elektrik Teknik Gezilerine Devam Ediyor
Erzurum Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ögrencileri teknik gezide önemli tecrübeler edindi. Sirketin farkli departmanlarindaki çalisma ve uygulamalarini dogrudan deneyimleyen ögrencilere, sahada kullanilan malzemelerin tanitimi yapilirken; Çözüm Merkezi ve SCADA süreçleri ile ilgili sunum yapildi. Aras EDAS’in ödüllü Ar-Ge projesinin tanitildigi gezide, mühendis adaylarina EPDK tarafindan kabul edilen diger projeler hakkinda bilgiler verildi.

Ögrencilerin ilk duragi “Ambar Birimi” oldu. Erzurum 6. Bölge Basmühendisi Osman Batur Tasci tarafindan enerji nakil hatlarinda kullanilan malzemelerin tanitimi yapilarak trafo merkezi gezdirildi. Ardindan Çözüm Merkezi’ne geçen ögrencilere, çagrilarin karsilandigi ekranlar gösterilerek, müsterilerden gelen örnek çagrilar dinletildi, gelen taleplerin nasil karsilandigi ile ilgili bilgiler verildi.

Daha sonra Uzaktan Kontrol Merkezi (SCADA) sistemini yerinde inceleyen ögrencilere, OMS (Kesinti Yönetim Sistemi) Basmühendisi Mehmet Piri Yilmaz, Çözüm Merkezi’nde dinledikleri çagrilarin sahaya iletilme sürecini, saha personeli için tahsis edilen tabletlere ariza kayitlarinin düsmesi ve çözüme ulastirilmasiyla ilgili bilgileri aktardi. Gezinin dördüncü duraginda Akilli Sebekeler ve Ar- Ge Müdürlügü’nden Ar-Ge Mühendisi Yunus Dogan, Sirketin, EPDK tarafindan kabul edilen projeleri hakkinda bilgiler verdi. Yakin zamanda 21 dagitim sirketi arasindan 1. olan "Yol Aydinlatmalari Tip Proje Gelistirilmesi" projesi ile ilgili detaylari anlatan Dogan, diger projelerin de önemine dikkat çekti.

Ögrencilerin son duragi ise Aras EDAS Müzesi oldu. Yakin zamanda hizmete açilacak olan Aras EDAS Müzesi’ni gezen ögrenciler, elektrik tarihi ile ilgili kisa bir zaman tüneline girdi. Geçmiste kullanilan elektrik malzemelerini görme firsati yakalayan ögrenciler, müzedeki eserleri ayrintili bir sekilde inceledi.

Geziyi faydali bulduklarini belirten ögrenciler, “Teknik ve uygulamali bilgiler edindigimiz gezi çok güzel geçti. Hem kariyerimize katki saglayacak hem de sektör hakkindaki bilgilerimizi artiracak önemli tecrübeler edindik. Ar-Ge projelerini ve uygulama çalismalarini etkileyici bulduk. Ayrica elektrikle ilgili geçmis dönemlere ait eserlerin sergilendigi EDAS Müzesi’ni de çok begendik.” diye konustu.

Kaynak: İHA