77. Verem Egitimi Ve Farkindalik Haftasi Etkinligi Düzenlendi

7-13 Ocak Verem Egitimi ve Farkindalik Haftasi dolayisiyla Melikgazi Ilçe Saglik Müdürlügüne bagli Verem Biriminde farkindalik etkinligi gerçeklestirildi.

77. Verem Egitimi Ve Farkindalik Haftasi Etkinligi Düzenlendi
Il Saglik Müdürü Dr. Mehmet Ersan, Halk Sagligi Hizmetleri Baskani Dr. Burhan Akin, Baskan Yardimcilari, Ilçe Saglik Müdürleri, Kayseri Verem Savas Dernegi Baskani Ismet Ekinci ve ilgili birim personelinin katilimiyla gerçeklesen etkinligin açis konusmasini yapan Tüberküloz Kayseri Il Koordinatörü Dr. Aliye Bozdag, "Veremle ilgili Dünya Saglik Örgütü tarafindan küresel bir kontrol programi uygulanmaktadir. Ülkemizde de bu standartlara uygun ulusal bir tüberküloz kontrol programi uygulanmakta. Hedefimiz tüberkülozsuz bir dünya olusturmak. Bunun için bizde elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi.

Kayseri Verem Savas Dernegi Baskani Ismet Ekinci de, "Bugün burada 77. Verem Haftasini kutluyoruz. Verem insanlik tarihi kadar eski bir hastalik ve hastalarimiza tani ve tedavi noktasinda elimizden gelen her türlü destegi vermek için gayret etmekteyiz. Kayseri olarak hasta sayimiz Türkiye ortalamalarinin altinda” ifadelerini kullandi.

"Veremsiz bir Türkiye ve Kayseri için çalismalarimiza araliksiz devam ediyoruz"

Il Saglik Müdürü Dr. Mehmet Ersan ise,“ Geçmis zamanlarda birçok ölüme yol açan verem hastaligi ile mücadele konusunda Dünya Saglik Örgütü’nün ve ülkemizin belirlemis oldugu hedefler var. Belirlenen bu hedefler dogrultusunda veremsiz bir Türkiye ve Kayseri için çalismalarimiza araliksiz devam ediyoruz. Suan ilimizdeki vaka sayilari oldukça düsük ama dikkat edilmedigi takdirde hastaligin bulasiciligi da oldugu için istemedigimiz artislar söz konusu olabilir. Bizler bu bilinçle asilama ve tarama faaliyetlerine ilk günkü disiplinle devam ediyoruz. Ayni zamanda düzenlenen egitimlerle de hastalik hakkinda toplumda bilinç olusturmaya çalisiyoruz. Sahada görev yapan bütün arkadaslarimiza ciddi görevler düsüyor ve bu mücadele içerisinde çok büyük emekleri var. Hepsine gösterdikleri gayret ve özveriden dolayi tesekkür ediyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA