2024 Yili Kirsal Kalkinma Yatirimlarinin Desteklenmesi Programi Basvurulari Basladi

Kirsal Kalkinma Destekleri çerçevesinde Tarima Dayali Yatirimlarin Desteklenmesi Hakkinda Teblig Resmi Gazete’de yayimlanarak yürürlüge girdi. Kirklareli Il Tarim ve Orman Müdürlügü’nün duyurusuna göre tüm yatirim konulari için, 3 Ocak-19 Subat tarihleri arasinda basvurular yapilabilecek.

Tarima Dayali Ekonomik Yatirimlarin Desteklenmesi Hakkinda Teblige göre; hibeye esas proje tutari, KDV hariç alt limit 3 milyon 1 lira olmak üzere üst limitleri KDV hariç; yeni tesis niteligindeki basvurular için 14 milyon lira, kismen yapilmis yatirimlarin tamamlanmasi niteligindeki basvurular için 12 milyon lira, kapasite artirimi ile teknoloji yenileme ve/veya modernizasyon niteligindeki basvurular için 10 milyon lira olarak açiklandi.

Kirsal ekonomik altyapi yatirim konularinda basvurular için hibeye esas proje tutari KDV hariç alt limit 100 bin lira olmak üzere, üst limit KDV hariç 3 milyon lira olarak açiklandi.

Tarima dayali ekonomik yatirim konularinda, küçük ve orta ölçekli isletmeler ile kirsal ekonomik altyapi yatirim konularinda küçük ölçekli isletmeler olmak üzere 2 ana baslikta yatirim konulari yer aliyor.
Kaynak: İHA