Sivas'ta Bulundu, Binlerce Yillik Oldugu Düsünülüyor

Sivas’in Gemerek ilçesinde binlerce yillik mamut ya da file ait olabilecegi düsülen kemik parçalari bulundu.

Sivas'ta Bulundu, Binlerce Yillik Oldugu Düsünülüyor
Sivas’in Gemerek ilçesi Keklicek köyünde yasayan Ali Öztürk, köyün arazisine çesme yaptirmak istedi. Çesme yaptiracagi alani bulan Öztürk, çesmeyi yaptirdiktan sonra arazide gezinirken gördükleri karsisinda hayrete düstü. Kayanin zamanla oyulmus yerinde kemik parçasi oldugunu gören Öztürk, yakindan incelediginde kemigin adeta taslasmis oldugunu fark etti. Öztürk, daha önce köy civarinda dinozor kemigi bulundugunu belirterek, kaya içinde bulunan kemigin de mamut ya da fil gibi farkli bir hayvana ait olabilecegini söyledi.

Insan baldirindan kalin olan kemik parçalarinin milyon yillik olabilecegini belirten Öztürk, kemik parçalarinin incelenmesini istiyor.

“Binlerce yillik olma ihtimali var”

Köy sakini Ali Öztürk, buldugu kemik parçalarinin milyon yillik olma ihtimalinin oldugunu söyleyerek, “Çesme yaptirmak için buralara gelmistik. Köyümüzün arazisi. Çesme yaptiktan sonra ben arazide gezerken kayanin içinde kemik oldugunu tespit ettim. Bu kemigin çok yasli oldugunu zannediyorum. Taslasmis zarar vermedim. Mamut olabilir daha önce buralarda dinozor kemigi bulundugu söyleniyor. Yetkililerin arastirmasini istiyorum. Insan baldirindan kalin bir kemik. Milyon yillik fosildir bu. Çünkü bir kayanin olusumu milyon yila takabil ediyor. Buda kayanin içinde kaldigina göre taslastigina göre milyon yillik olma ihtimali var” dedi.

Kaynak: İHA