Kayseri Belediyelerinde En Düsük Isçi Maasi 18 Bin TL

Kayseri Büyüksehir Belediyesi ve 16 ilçe belediyesinin toplu is sözlesmeleri ve ek protokolleri imza töreni gerçeklestirildi.

Kayseri Belediyelerinde En Düsük Isçi Maasi 18 Bin TL
Kadir Has Kongre Merkezi’nde gerçeklesen programa, yerli ve milli gururu TOGG ile gelen Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, davul ve zurna esliginde, mesaleler ve çiçekler ile karsilandi. Programa Baskan Büyükkiliç’in yani sira, Melikgazi Belediye Baskani Mustafa Palancioglu, Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, Yahyali Belediye Baskani Esat Öztürk, Bünyan Belediye Baskani Özkan Altun ile birlikte ilçe belediye baskanlari, HAK-IS Konfederasyonu ve Hizmet Is Sendikasi Genel Baskani Mahmut Arslan ve sendika baskanlari ile isçiler katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan baslayan programda konusan Baskan Büyükkiliç, “Bir aile kültürü içerisinde huzurlu bir ortamda çalisma yapiyoruz. Burada bir imza atiliyor, alninin teri kurumadan emeginin karsiligini verin düsturu geregince süremiz olmasina ragmen, yeniden ek protokol yapiyoruz” dedi.

Büyükkiliç, Kayseri’yi bagrina bastiklarini belirterek, sunlari söyledi;

“Biz sizlerle gurur duyuyor, tesekkür ediyoruz. 16 ilçe belediye baskani kardesimizle el ele, gönül gönüle vermek suretiyle bütçesi bütçemiz, personeli personelimiz mantigi içerisinde imkânlarimizi hep beraber seferber ediyor, 1,5 milyon Kayseri’mizin güzel insanlarini bagrimiza basiyor, onlara layik olmaya çalisiyoruz. Biz birbirimize sahip çikacagiz, insallah örnek olacagiz. Kayseri, makarr-i ulema, makarr-i evliya diye bilinir, veliler ve âlimler sehridir, o açidan emeginin karsiligini da bilir, sermayenin degerini de bilir, kimsesizin kimsesi olmayi da bilir. 1994’ten beri model belediyecilik olustu. Bu sürecin kadir, kiymetini biliyor, onu daha da pekistirerek, dayanisma içerisinde çalismalarimizi sürdürüyoruz. Imkânlarimizi hep beraber seferber ettik, tek yumruk olmak suretiyle de Kayseri’mizde güçlenerek, geliserek, her alanda HAK-IS’imizin yer almasi için de çaba gösterdik.”

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in yolunda irade gösterdiklerini vurgulayan Baskan Büyükkiliç, “Cumhurbaskanimiz insani yasat ki devlet yasasin felsefesiyle çirpiniyor. Tüm insanliga nasil faydali olurum kaygisiyla hareket eden bir Cumhurbaskanimizin olmasi bizim için gurur kaynagidir. O açidan el ele, gönül gönüle cumhurbaskanimizin yolunda, izinde, onun dava arkadaslari olarak yolumuza devam etme yönünde irade gösterecegiz” diye konustu.

Büyükkiliç, yapilan protokolün hayirli olmasini dileyerek, “Helali hos olsun, daha fazlasina layiksiniz. Kayseri Büyüksehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimizde ‘Bir Kayseri Modeli Belediyecilik var’ diye konusuluyorsa bunu saglayan sizlersiniz. Her kademedeki kardesimizin yaptigi fedakâr, samimi çalismayla bugünlere gelinmistir. Sizleri bagrimiza basiyor, sizlere minnet duyuyoruz” ifadelerini kullandi.

HAK-Is olarak Kayseri’de bulunmaktan son derece mutlu olduklarini ifade den Hak-Is Konfederasyonu Baskani Mahmut Arslan da, Toplu Is Sözlesmesi’nin imzalanmasi, kadrolu çalisanlarin ek protokolünün imzalanmasi için kentte olduklarini dile getirdi. Arslan, Türkiye’nin zor bir dönemden geçtigini kaydederek, basta Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve hükümetin mücadele içerisinde oldugunu ifade etti.

Arslan açiklamasinda; “Konfederasyon olarak isçi-isveren iliskileri, devlet-toplum iliskilerini uzlasma ve diyalog üzerine insa etme çalismamizdir” diyen Baskan Arslan, enflasyonla mücadelede hep beraber gayret gösterdiklerini vurguladi. Bu süreçte belediyelerin de maliyetlerde artis yasadigini, gelirlerinde azalma yasadigini, öte yandan çalisanlarinin haklarini gözetmek için de gayret ettigini belirten Arslan, zorluklarin herkesi etkiledigini kaydetti.

Kayseri’yi ‘mütesebbis ruhlu’ olarak niteleyen Baskan Arslan, hayranlik duydugu bu özelligi dolayisiyla Kayseri’ye ve Kayseri’nin kurumlarina tesekkür etti. Belediyeler ile çalisanlarinin Kayseri’de uyum ve uzlasi içerisinde oldugunu da sözlerine ekleyen Arslan, bunda emegi olan belediyelere ve çalisanlarina sükranlarini iletti.

Arslan: "Mart seçimlerinde Memduh baskanimizla yola devam etmek istiyoruz"

Konusmasinin sonunda yerel seçimlerin önemine isaret eden Arslan, Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’i 30 yili askin, çok eskiden beri tanidigini aktararak; “Melikgazi Belediye Baskanligi döneminde, simdi de Büyüksehir Belediye Baskanligi döneminde gerçekten çalisanlarin hangi talebi, sorunu varsa bunu ciddiye alan, bununla özellikle ilgilenen ve bunu çözmeye çalisan bir iradesi var, bu iradeye ancak tesekkür edilir. Allah razi olsun sayin baskanim. Ilçe belediyelerimiz de Sayin Büyüksehir Belediye Baskanimizin istikametinde yürüyünce bu sehirde çatisma yerine uzlasmayi, kavga yerine barisi, hizmetlerin geri kalmasi yerine hizmetlerin yaristigi bir sehre dönüstürüyoruz. Onun için Sayin Memduh beyle beraber bütün ilçe baskanlarimiza basarilar diliyoruz. Umarim Mart seçimlerinde de büyüksehir belediye baskanimizla da yola devam etmek istiyoruz. Biz çalisanlar olarak belediye baskanlarimizdan memnunuz” seklinde konustu.

Ek protokole verdigi destekten dolayi Büyükkiliç’a tesekkür eden Hizmet-Is Sendikasi Genel Baskan Vekili Halil Özdemir ise; “Kayserili olmaktan ve Kayseri’de bulunmaktan gurur duyuyorum. 1994 yilinda basladik belediyecilige. O günden bu zamana kadar isçisini hiçbir zaman magdur etmeyen belediye baskanlarimiz, simdi de basta Büyüksehir Belediye Baskanimiz olmak üzere yine Kayseri Türkiye’de nadir yaptigimiz ek protokolle sizleri enflasyona ezdirmedigi için tesekkür ediyorum. Büyüksehir Belediye Baskanimiz, ilçe belediye baskanlarimiz ne kadar tesekkür etsek daha fazlasini hak ediyorlar. Sizlerin bugünlere gelmeniz için basta Büyüksehir Belediye Baskanimiz onayiyla Genel Baskanimiz Sayin Mahmut Arslan’in baslattigi Türkiye’deki taseron uygulamasini ilk Kayseri’de bitirdik. Kayseri’miz Türkiye’nin parlayan yildizi olduysa sizin alin teriniz, emeginiz var” ifadelerini kullandi. Özdemir, Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen sehirlerde Kayseri Büyüksehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin önemli çalismalar yaptigina dikkat çekerek , “Özellikle 11 ilimizi vuran depremde Kahramanmaras ve diger illere gittigimiz zaman Büyüksehir Belediye Baskanimizla, ilçe belediye baskanlarimizla ve sizlerle ne kadar gurur duysak az. Nereye gittiysek bir Kayseri isçisi, Kayseri belediye baskani, bir Kayseri emegi var. Sizler her seyin en güzeline layiksiniz. Tabii Büyüksehir Belediye Baskanimiz ve ilçe belediye baskanlarimiz da üzerine düseni yapiyor” seklinde konustu.

Hizmet-Is Sendikasi Kayseri Sube Baskani Serhat Çelik de “Kayseri Büyüksehir Belediye Baskanimiz ve 16 ilçe belediye baskaninin ne zaman kapilarini çalsalar bu buhranli süreçte bizlerin refahini artirmak için elinden gelen gayreti gösterdiler. Tüm baskanlarimiza tesekkür ediyorum. Kayseri Büuyüksehir Belediyesi ve istirakleri, Hacilar, Talas, Melikgazi Belediyeleri ile 30 aylik bir sözlesme imzaladik. 7. ayin 1’i itibariyle toplu is sözlesmemiz yürürlüge girmis olup en düsük maas 18 bin TL olup imza altina alindi. Çift korumali sisteme de geçmis olduk. Önemli kazanimlar elde ettik. Baskanlarimiza tesekkür ediyorum” dedi.

Konusmalarin ardindan toplu is sözlesmesi ve ek protokol için imzalar gerçeklestirilerek, plaket takdiminde bulunuldu.
Kaynak: İHA