Tarihi Emet Han'ina Valilik Destek Verecek

Emet ilçesi ziyaretinde tarihi Emet Han’i ve Babuk Bey Camiinde incelemelerde bulunan Kütahya Valisi Musa Isin, tarihi degerlerin bakim ve korunmalarinin yapilarak gelecek nesillere aktarilmasi adina Valilik olarak gerekli destek ve çalismalarin yapilacagini ifade etti.

Tarihi Emet Han'ina Valilik Destek Verecek
Emet ziyaretinde ilçeyi dolasarak esnaf ve vatandaslarla sohbet eden Vali Isin, halkin taleplerini dinledi. Ilçede bulunan tarihi Babuk Bey Camii ve Emet Han’ini ziyaret eden Vali Isin, cami ve han hakkinda yetkililerden bilgi aldi.

Vali Musa Isin, Il Özel Idare sekreteri Murat Koyak ve Il Genel Meclisi Baskani Muammer Özcura ile birlikte tarihi Han’da da incelemelerde bulundu. Tarihi han hakkinda Belediye Baskani Hüseyin Dogan, Il Genel Meclisi Üyeleri Ismail Elmaci ile Halil Malli’dan bilgi aldi.

Konuyla ilgili bir açiklama yapan Vali Musa Isin, “ Bölgedeki tarihi degerlerin bakim ve korunmalarinin yapilarak gelecek nesillere aktarilmasi adina Valilik olarak gerekli destek ve çalismalar yapilacak" diye konustu.

Restorasyon için ön projelendirme çalismalarinin tamamlandigi tarihi handa kisa sürede çalismalarin baslamasi bekleniyor.
Kaynak: İHA