TBMM Baskani Kurtulmus, AKPM Baskani Kox Ile Görüstü

TBMM Baskani Numan Kurtulmus, Dublin’de Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Baskani Tiny Kox ile görüstü.

TBMM Baskani Kurtulmus, AKPM Baskani Kox Ile Görüstü


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Baskani Numan Kurtulmus, Avrupa Parlamento Baskanlari Konferansi’na katilmak üzere geldigi Irlanda’nin baskenti Dublin’de temaslarina devam ediyor. Kurtulmus, Dublin Kongre Merkezi’nde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Baskani Tiny Kox ile bir araya geldi. Görüsmede, Rusya-Ukrayna Savasi’nda Türkiye’nin üstlendigi rol, Türkiye-Avrupa Konseyi iliskileri ile uluslararasi gelismeler ele alindi.

Kurtulmus, görüsmede, AKPM’nin çalismalarina Türkiye’nin önemli katkilar sundugunu söyledi.

Rusya-Ukrayna Savasi’nda diplomasinin önemine isaret eden Kurtulmus, bu savasin sadece iki ülkeyi degil tüm dünyayi etkileyecek potansiyeli bulundugunu, bu savasi bir an önce bitirmenin herkesin vazifesi oldugunu ve savasin sona erdirilmesinin Avrupa’nin gelecegi açisindan da önem tasidigini belirtti.



AKPM Baskani Kox ise, Ukrayna-Rusya Savasi’nda Türkiye’nin oynadigi rolü takdir ettiklerini belirtti.

Diplomasinin önemine deginen Kox, Tahil Koridoru Anlasmasi’nin bu süreçteki en büyük basarilardan birisi oldugunu vurguladi.

Görüsmede, Türkiye’nin Dublin Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay, AK Parti Istanbul Milletvekili ve TBMM Idare Amiri Hasan Turan, AK Parti Adana Milletvekili ve Türkiye-Irlanda Parlamentolar Arasi Dostluk Grubu Kurucular Kurulu Baskani Sunay Karamik ve TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun da yer aldi.
Kaynak: İHA