Istanbul'daki Büyük Uyusturucu Operasyonunun Detaylari Ortaya Çikti

Istanbul’da 738 kilo metamfetaminin ele geçirildigi operasyonunun detaylari ortaya çikti. Uyusturucu tacirlerinin dikkat çekmemek için Büyükçekmece ve Beylikdüzü ilçelerinde deniz manzarali tatil sitelerinde ev tuttuklari tespit edildi.

Istanbul'daki Büyük Uyusturucu Operasyonunun Detaylari Ortaya Çikti
Içisleri Bakani Ali Yerlikaya’nin açikladigi Istanbul’da 738 kilo metamfetaminin ele geçirildigini operasyonunun detaylari ortaya çikti. Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü görevlileri, Iran’dan Istanbul’a yüklü miktarda metamfetamin uyusturucu maddesi getirildigi ve uyusturucu tacirlerinin kentteki bir çogaltim merkezinde bu maddeleri çogaltarak çevre illerde piyasaya sürecekleri” yönünde bilgi alarak harekete geçti. Helikopter, drone kullanilarak yapilan çalismalarda uyusturucu ticareti faaliyeti içerisinde olduklari tespit edilen Iran uyruklu 3 sahis tespit edildi. Süphelilerin Büyükçekmece ve Beylikdüzü’nde 2 ikameti kullandiklari, metamfetamin çogaltim merkezi olarak kullandiklari belirlendi.

Süphelilerin polise yakalanmamak için Büyükçekmece ve Beylikdüzü ilçelerinde deniz manzarali tatil sitelerinde ev tuttuklari tespit edildi. Hazirliklarini tamamlayan ekipler operasyon için dügmeye basarak iki adrese baskin düzenlendi.

Adreslerde yapilan aramalarda 733 kilo 50 gram gelen sivi halde uyusturucu metamfetamin oldugu degerlendirilen madde, 5 kilogram kristalize halde uyusturucu metamfetamin oldugu degerlendirilen madde, uyusturucu yapiminda kullanilan toplam 43 kilo 380 gram aseton oldugu degerlendirilen sivi madde, 2 adet hassas terazi ve uyusturucu çogaltim merkezinde kullanildigi degerlendirilen tencere, huni, kurutma kagitlari gibi materyaller ile 176 bin 300 lira ele geçirildi. Gözaltina alinan Iran uyruklu A.T., A.R. ve M.L. isimli sahislar yakalanarak gözaltina alindi. Sorusturmanin sürdürüldügü ögrenildi.
Kaynak: İHA