Israil Turizm Bakani Katz, Suudi Arabistan'daki BM Etkinligine Katildi

Israil Turizm Bakani Haim Katz, Suudi Arabistan’da düzenlenen Birlesmis Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün (UNWTO) etkinligine katildi. Bakan Katz, Suudi Arabistan’a giden bir delegasyona liderlik eden ilk Israilli bakan oldu.

Israil Turizm Bakani Katz, Suudi Arabistan'daki BM Etkinligine Katildi


Israil Turizm Bakani Haim Katz, Suudi Arabistan’i ziyaret etti. Suudi Arabistan’da düzenlenen Birlesmis Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün (UNWTO) iki gün sürecek olan etkinligine katilan Bakan Katz, Suudi Arabistan’a giden bir delegasyona liderlik eden ilk Israilli bakan oldu. Söz konusu ziyaretin Israilli bir kabine üyesinin Suudi Arabistan’a yaptigi ilk halka açik gezi oldugu belirtildi.

Bakan Kantz ziyarete iliskin yaptigi açiklamada, "Turizm uluslar arasinda bir köprüdür. Turizm alaninda is birligi kalpleri bulusturacak, ekonomik kalkinmayi saglayacak potansiyele sahiptir. Israil’in is birligini, turizmini ve dis iliskilerini ilerletmek için çalisacagim" dedi.

Suudi Arabistan, daha önce Israil heyetine vize vermeyi reddetmisti

Katz’in ziyareti Israil ve Suudi Arabistan’in normallesme anlasmasinin gündemde oldugu bir dönemde gerçeklesirken, geçtigimiz mart ayinda Suudi Arabistan, benzer bir UNWTO etkinligine katilmak üzere basvuru yapan Israil heyetine vize vermeyi reddetmisti.
Kaynak: İHA