Halil Zor, Anadolu Basin Birligi'nin Yeniden Genel Baskani Oldu

Türkiye’nin önde gelen basin meslek örgütlerinden Anadolu Basin Birligi’nin Olagan Genel Kurul toplantisi Ankara’da yapildi. Halil Zor’un genel baskanliginda olusturulan yeni yönetim, Anadolu Basini için önemli projelere imza atmaya hazirlaniyor.

Halil Zor, Anadolu Basin Birligi'nin Yeniden Genel Baskani Oldu
48 yillik mazisiyle Türk basin hayatina büyük katkilar sunmus olan Anadolu Basin Birligi’nde gerçeklestirilen olaganüstü kongrede Halil Zor yeniden Genel Baskan seçildi. Birlik ve beraberlik atmosferinde gerçeklestirilen Genel Kurul toplantisinda, Erzurum Yenigün Gazetesi Yazi Isleri Müdürü Mehmet Musa Çakir, Gaziantep Ekspres Gazetesi Imtiyaz Sahibi Mehmet Bora Zor ve Finans Uzmani Tarik Bakir Genel Baskan Yardimciligina, Samsun Cep Haber Gazetesi Imtiyaz Sahibi, Samsun ABB Sube Baskani Turhan Aksen Genel Sekreterlige, Serkan Aslan Genel Sekreter Yardimciligina, Mehmet Ankay Mali Sekreterlige seçildi. Anadolu Basin Birligi’nde Genel Baskan Danismanligi görevine Celal Çiftçi, Yazar Ibrahim Dumlu, V.Tarik Büyükoral getirildi.

Zor’dan dogru bilgi vurgusu

Bin 780 delegenin bin 351’inin oyunu alarak yeniden Genel Baskan seçilen Halil Zor, teknolojinin de etkisiyle kitle iletisim olanaklarinin her geçen gün genislediginin altini çizerek, özellikle de sosyal medyanin iletisim ve etkilesim sürecine yepyeni bir boyut kazandirdigini söyledi.

Iletisimin bu kadar imkan ve genis bir yelpazeyle birlikte daha önemli hale geldigini dile getiren Halil Zor, “Iletisim olanaklari gelisti, ancak bu gelisim bir dezavantaja dönüserek beraberinde dogru bilgiye duyulan ihtiyaci da artirdi. Çünkü dijital iletisim zemininde en çok dikkat çeken husus, yalan, yanlis ve dogrulugu teyit edilmemis olan bilginin yayilimi ve dagilimi oldu. Iste gazetecilik bu çerçevede çok daha büyük önem tasimaya basladi” diye konustu.

Atilim dönemi basliyor

Pandemi dönemi, ardindan deprem nedeniyle çalismalarin bir süre aksadigini belirten Genel Baskan Halil Zor, “ Yeni dönemde, yeni yönetimimizle önemli projelere imza atmak istiyoruz. Büyük sorunlarla bogan Anadolu Basini, sorunlarini çözmek için birlik olmak zorunda. Biz de bu sorunlarin çözümü için Anadolu Basin Birligi olarak gerek çalismalari yapmaya, hizli bir sekilde baslayacagiz”dedi.

Halil Zor’un yönetiminde su isimler yer aliyor: “M. Musa Çakir (Erzurum), M. Bora Zor (Gaziantep), Tarik Bakir (Gaziantep), Turhan Aksen (Samsun), Serkan Aslan (Trabzon), Mehmet Ankay (Gaziantep), Celal Çiftçi (Sanliurfa), Serkan Sayer (Ankara), Ibrahim Dumlu (Erzurum), Cindo Bozkaya (Istanbul), V. Tarik Büyükoral (Kastamonu), M.Tugrul Kaya (Erzurum), Nurseven Sobaci (Ankara), Bahadir Çaglar (Adana).”
Kaynak: İHA