AK Parti Grup Baskanvekili Akbasoglu'nun Bitlis Ziyareti

AK Parti Grup Baskanvekili Muhammed Emin Akbasoglu, sehir bulusmalari çerçevesinde Bitlis’e ziyaret gerçeklestirdi.

AK Parti Grup Baskanvekili Akbasoglu'nun Bitlis Ziyareti


Akbasoglu, havayolu ile Mus’a, buradan da karayolu ile Bitlis’e gelerek AK Parti Il Baskanliginda eski ve yeni belediye baskanlari, il ve ilçe parti baskanlari ile bir araya geldi. Toplantida gazetecilere açiklamalarda bulunan Akbasoglu, Türkiye’nin dis politikada bir denge gözettigini, hem Ukrayna ile hem de Rusya ile görüsebilen bir ülke olarak birçok seyin önüne geçtigini söyledi.



Akbasoglu, basta emekliler olmak üzere toplumun bütün kesimlerine yakin bir zamanda olumlu dokunuslarda bulunacaklarini belirterek "31 Mart 2024 seçimlerinde özellikle Bitlis’te 6 ilçe, 6 belde, bir de il olmak üzere toplam 13 belediyede insallah sampiyon olmak istiyoruz" dedi.

Akbasoglu, “Insallah en güzel neticeleri burada birlik ve beraberlik içinde almak istiyoruz. Bitlis’te yaklasik 350 bin insanimiza en güzel hizmetleri ve eserleri kazandirmak için. Biz hem Bitlis’imizin hem de 81 vilayette 85 milyon insanimizin tamaminin duasini alacak eser ve hizmet siyaseti ile insallah 31 Mart 2024’te bütün illerde bu manada teskilatlarimiz marifeti ile en güzel neticeleri hep beraber alacagiz. 31 Mart 2024 aksami hem Bitlis’ten hem de tüm Türkiye’den tüm zamanlarin en güzel sonuçlarini alarak 4 yil kesintisiz bir sekilde 2028’e kadar Türkiye Yüzyili olarak isimlendirdigimiz sahlanis dönemini hem yerel yönetimler hem de merkezi yönetim anlaminda milletimizle bulusturmaya durmadan yorulmadan devam edecegiz” diye konustu.



“Kimileri Amerika’ya gidiyor oradan kendilerine hamburger yedirilip ayar verilip gönderiliyor” diyerek sözlerine devam eden Akbasoglu, “Kimileri de dünyaya ayar vermeye, bütün insanligin, mazlum dünyanin, magdur dünyanin sesi olmaya, hakki haykirmaya, hakki üstün tutmaya ve bütün insanligin umudu olarak Türkiye’ye yüzyilini yeni bir çigir açan sahlanis dönemi olarak sadece Bitlis için, 81 vilayetimiz için degil, sadece Bitlisliler, Çankirililar ve Muslular için degil, 81 vilayetin 85 milyon insanimizla bütün Islam dünyasi ile Türk, Kürt ve Arap bütün topluluklarla kucaklasarak güzel hedeflere hep beraber bütün insanlik namina sonuçlar çikarmaya dönük bir iradenin tecellisi olarak yol yürüyor. Tarihe geçmis bir lider olan Cumhurbaskanimiz bu manada hepimize güzel hedefler ortaya koydu” diye konustu.



Türkiye’de AK Parti öncesi 80 yilda ve AK Parti dönemi olan 20 yilda yapilanlari anlatan Akbasoglu, “80 yillik cumhuriyet döneminde birçok hükümetler, bakanlar gelmis geçmis. Kimin emegi geçtiyse Bitlis’e de Türkiye’ye de hepsine tesekkür ediyoruz. Kiyas yapalim; ne yapildi, nereden nereye gelindi? 80 yilda bütün Türkiye’de 81 vilayette bölünmüs yol 6 bin kilometreydi. AK Parti is basina geldi, 80 yilda yapilanin 5 katini 20 yilda gerçeklestirerek 6 bin kilometre bölünmüs yolu 30 bin kilometreye çikardi. Bütün Türkiye’de yapilan tünel agi 45 kilometreydi. Biz buna 700 kilometre ilave ettik” seklinde konustu.



Türkiye olarak bir takim sikintilar yasadiklari ifade eden Akbasoglu, “Iki seneyi askindir bütün dünya pandemi ile mücadele etti. Bu özellikle enerji ve gida da maalesef bir takim tedarik zincirlerinin kopmasi münasebeti ile sikintilara ve neticesinde enflasyonist ortama sebebiyet verdi. Türkiye’de bundan tabi ki etkilendi. Özellikle Rusya ve Ukrayna arasindaki bu savas tahil koridorlarinin bir müddet tikanikligi gerçekten Türkiye’de ve dünyada her tarafta dalgalanmalara vesile oldu. Ancak Türkiye dis politikada öyle bir denge gözetti ki hem Ukrayna ile hem de Rusya ile görüsebilen bir ülke olarak hem iki ülke arasindaki esir takaslarini gerçeklestirebilen hem de bütün insanligin açliktan inim inim inlemesinin önüne geçecek Tahil Koridoru krizini asarak bütün insanliga bu manada hayirhah dokunuslarda bulunarak bir dis politika izledi ve bunu basardi. Türkiye bu yasamis oldugu enflasyonist baskiyi ekonomik bir takim dalgalanmalari olumsuz yansimalari bunun bütün toplum kesimimize yansimalarini Orta Vadeli Programla beraber asacagiz ve basta emeklilerimiz olmak üzere bütün toplum kesimlerimize insallah bu konuda olumlu dokunuslarda yakin bir aman içinde bulunacagiz. 2024 yilina da alim gücünü arttirmis bir sekilde hep beraber girmis olacagiz” diye konustu.



Cumhurbaskani Erdogan’in Azerbaycan ziyaretine ve imzalanan anlasmanin önemine deginen Akbasoglu, “Türkiye bir taraftan terörle mücadele ediyor, terörü bertaraf ederek bütün huzur ve kardeslik iklimini birlik ve beraberlik iklimini herkese teneffüs ettiriyor, öbür taraftan da durmadan yorulmadan hem ulusal anlamda hem bölgesel anlamda hem de küresel anlamda muazzam hizmet ve eserlere imza atiyor. Azerbaycan Cumhurbaskani Aliyev ve Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in imzaladigi ikili anlasmalar basta bölgemiz olmak üzere bütün Türkiye’ye çok daha büyük hamleler yapma imkani saglayacak” diye konustu.



“Birlesmis Milletler’in karsisinda bulunan Türkevi’nde kendi mekanimizda 40’a yakin ülkenin adeta mini bir birlesmis milletler teskilati toplantisini icra edilmesi Türkiye’nin nasil bir cazibe merkezi oldugunu ve parlayan bir yildiz oldugunu hem bize hem de bütün dünyaya ispat etmistir” diyen Akbasoglu, “Türkiye bir tarafta Karabag’da, bir tarafta Libya’da, bir tarafta Karadeniz’de ve bir tarafta da Akdeniz’de bu milletin 85 milyon insaninin tamaminin menfaatlerini önceleyerek ortaya koydugu dis politikayla Allah’in izniyle basi dik, itibarli ve umut vaat eden parlayan bir yildiz olarak bütün devlet ailesinde gerçekten hakli yerini aliyor. Özellikle enerjide milli bagimsizligimizi temin edecek bir noktaya dogru ilerliyoruz. Bizim en önemli cari açigimizin sebebi maalesef tamamen disa müptela oldugumuz dogalgaz ve petroldür. Karadeniz’de buldugumuz 710 milyar metreküp dogalgazin 81 vilayetimize intikal ve baglanmasi katoda Cudi’de buldugumuz ve gerçekten kalitesi yüksek günlük 100 bin varili asan bir kapasitesi ile bunlarin bir an evvel sisteme entegresi ile Bitlis’te, Mus’ta Van’da ve diger illerde kendi milli dogalgaz ve petrolümüzün kullanilmasi ile 10 milyarlarca dolar dövizimiz disariya gitmeyecek cebimizde kalacak” dedi.

Akbasoglu, düzenlenen toplantinin ardindan esnaf ve fabrika ziyaretlerini gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA