Bu Kafede Fiyatlari Gelen Müsteriler Belirliyor

Ankara’da açilan ‘borsa’ konseptli kafede her müsteri hesabi farkli bir fiyattan ödüyor.

Bu Kafede Fiyatlari Gelen Müsteriler Belirliyor
Arz-talep dengesine göre fiyatlarin sürekli degisiklik gösterdigi borsa kafenin sahibi Ahmet Burak Çakmak, insanlarin mutlu olabilmesi için alisilmisin disinda bir hayata ihtiyaç duydugunu fark ettigini bu yüzden ‘Degisim, firsattir’ sloganiyla yola çiktigini belirtti.

Kafede satilan içeceklerin fiyatlarinda hazirlanan bir sistem ile müsterilerin içeceklerini daha uyguna alma firsatlari olusturuluyor.

“Degisim firsatlari olusturarak insanlara ürünleri daha uyguna alma firsatlari olusturduk”

Ankara’nin Çankaya ilçesi Arjantin Mahallesi’nde bulunan bir kafenin sahibi Bogaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu Ahmet Burak Çakmak, borsa konseptli kafeyi Kahramanmaras’ta 3 yildir sürdürdügünü belirterek, “Arz talep dengesine göre müsterilere firsatlar olusturan bir konseptimiz var. Yapilan her satista müsterilere firsatlar olusturuyoruz. Insanlarin mutlu olabilmesi için alisilmisin disinda bir hayata ihtiyaç duydugunu fark ettim. ‘Degisim, firsattir’ sloganiyla yola çiktik. Degisim firsatlari olusturarak insanlara ürünleri daha uyguna alma firsatlari olusturduk. Sattigimiz ürünlerde ufak fiyat degisimleri yapiyoruz. Insanlarin deyimiyle borsa mantigini uyguluyoruz. Ürün çesitliligini arttirmak için 3 yildir gelen her müsteriyi analiz ederek bir yelpaze olusturduk ve olusturmaya da devam ediyoruz. Insanlara farkli lezzetler sunmaya çalisiyoruz. Standart olan kahvelere ve içeceklere farkliliklar katarak yeni lezzetler olusturmaya çalisiyoruz. Neredeyse her müsteriye hitap ediyoruz” ifadelerini kullandi.

“Fiyatlarin anlik degismesinden insanlarin mutlu olacagini düsündüm”

Degisimin mutluluk getirdigini fark ettigini ve bu yüzden böyle bir sistem olusturdugunu vurgulayan Çakmak, “Bir seylerin degismeden mutlu olamadigimi fark ettigimde bu fikri buldum. Çok güzel bir hayat standartlarinda olan bir insan bile bir seylerin degismesini talep ediyor ve bunun için çabaliyor. Bu süreçte de kafedeki fiyatlarin anlik degismesinden insanlarin mutlu olacagini düsündügüm için bu sistemi kurdum. Talep arttikça fiyatin arttigi bir sistemimiz yok. Talep arttikça biz de arzi arttiriyoruz. Bu yüzden fiyatlar daha da asagi düsüyor. Tamamen müsteri odakli bir algoritma kurduk. Örnegin 5 kisilik bir arkadas grubu kafemize geldiginde her biri ürünleri farkli fiyattan aliyor. Böylece biz onlara bir heyecan ve farklilik sunmus oluyoruz. Siparisi ilk veren bir müsteri arkasindan gelen müsterinin aldigi ürünün fiyatini etkiliyor” açiklamalarinda bulundu.

“En çok hosumuza giden ögrencilerin bu firsatlardan yararlanmalari”

Kafenin ögrencilerin ders çalisabilmeleri için özel tasarlandigini ve gelen ögrencilerin içeceklerini uygun bir fiyattan almalarindan kaynakli büyük bir mutluluk yasadigini ifade eden Çakmak su sözleri kaydetti:

“Burayi en çok ögrenciler ders çalismak için tercih ediyorlar. Bizim de en çok hosumuza giden ögrencilerin bu firsatlardan yararlanmalari. Müsteriler anlik olusan firsatlari yakalayarak içeceklerini daha ucuza alabiliyorlar. Bu durum da bizi çok mutlu ediyor. 74 liralik bir ürün 50 liraya düstügünde ve müsteri de bunu degerlendirince çok mutlu oluyoruz. Firsatlari yakalamak isteyenler genelde ögrenciler oldugu için ögrenci odakli bir kafe diyebiliriz.”

Ayrica ‘Borsa Kafe’nin sahibi Ahmet Burak Çakmak, Arjantin Caddesi’nde açtigi subenin ardindan gelen yorumlarin çok güzel oldugunu ve Ankara’da 2 sube daha açmak için hazirliklar yaptigini, önümüzdeki günlerde Ankara’da toplamda 3 sube ile hizmet verecegini belirtti.

Kaynak: İHA