Mus'ta Jandarma Ekipleri, 479 Ögrenciye Emniyet Kemerinin Önemini Anlatti

Mus Jandarma Komutanligi ekipleri tarafindan 43 okul servis araçlarinda yapilan denetimlerde 479 ögrenci emniyet kemerinin önemi hakkinda bilgilendirildi.

Mus'ta Jandarma Ekipleri, 479 Ögrenciye Emniyet Kemerinin Önemini Anlatti
Mus-Bingöl kara yolunun Nadaslik köyü mevkiinde 43 okul servis araçlarinda denetim yapan Il Jandarma Komutanligina bagli trafik ekipleri, soförlere, sürüs teknikleri, emniyet kemerinin önemi, ögrenci indirme bindirme kurallari, soförün görev ve sorumluluklari hakkinda bilgi verirken okul servis araçlarinda seyahat eden 479 ögrenci emniyet kemerinin ölümlü ve yaralanmali kazalarda ölüm ve yaralanmalari yüzde 70 oraninda azalttigi bilgisi verildi.

Öte yandan denetim yapan jandarma ekipleri kara yollarindan karsidan karisaysa hayvanlarini geçiren besicilere yardimci olarak hayvanlarini yolun karsisina geçirmeye yardimci oldu.

Ögrenci servis soförü Nazhar Altun, denetimleri çok yerinde buldugunu ifade ederek, “Biz bu uygulamalardan çok memnunuz. Jandarmada görevini en iyi sekilde yapiyor. Kurallara uyuyoruz. Uygulamalarin devam etmesini istiyoruz” dedi.

Nadaslik köyünde hayvancilik yapan Abit Demir, jandarma ekiplerinin her zaman kendilerine yardim ettigini belirterek, "Hayvancilik ile ugrasiyorum. Hayvanlarimi kara yolundan karsiya geçirirken jandarma trafik ekipleri arabalari durdurarak bizlere yardimci oldu. Bizde hayvanlarimizi karsiya geçirdik. Jandarma her zaman yanimizda kazalar yasanmamasi için bize yardimci oldu hayvanlarimizi karsiya geçirdik” seklinde konustu.

Kaynak: İHA