Cumhurbaskani Erdogan, Ahiska Türkleri Ile Görüstü

Bir dizi ziyaretler için Amerika’da bulunan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Dünya Ahiska Türkleri Birligi (DATÜB) Temsilcisi Shuhrat Temirov ve beraberindeki Ahiskalilari kabul etti.

Cumhurbaskani Erdogan, Ahiska Türkleri Ile Görüstü
Newyork’taki Türkevi’nin Ahiska Türklerine ve tüm Türk Dünyasina her zaman sonuna kadar açik oldugunu belirten Erdogan, "Amerika’nin farkli bölgelerinden yola çikip buralara kadar tesrifleriniz için her birinize ayri ayri tesekkür ediyorum. Bu güzel tablo, gönül birligimizi de en iyi sekilde yansitiyor. 1944 yilinda maruz kaldiginiz sürgünle birlikte büyük acilar çektiniz, nice badireler atlattiniz. Bugün bu vesileyle sürgünde hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim hepsini cennetiyle, cemaliyle müserref eylesin" dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, “Toplumlar, birlik ve beraberlik içerisinde oldugu ölçüde güçlüdür ve hak ettikleri saygiyi görürler. Sizlerden, büyükelçilik ve baskonsolosluklarimizla, Dünya Ahiska Türkleri Birligi ile yakin koordinasyon içinde olmanizi özellikle rica ediyorum” ifadelerini kullandi.

ABD Temsilcisi Temirov da DATÜB Genel Baskani Ziyatdin Kassanov’un tesekkür mesajini Cumhurbaskani Erdogan’a iletti.

Ziyaret anisi olarak DATÜB ABD temsilciligi tarafindan hazirlanan Ahiska’da bulunan Rabat Kalesinin tablosu Cumhurbaskani Erdogan’a takdim edildi.
Kaynak: İHA