Emine Erdogan, ABD Ziyaretinde Lider Esleriyle Bir Araya Gelecek

Birlesmis Millletler’in (BM) 78. Genel Kurulu’na katilmak üzere ABD’ye giden Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a eslik eden esi Emine Erdogan, katilimci ülke liderlerinin esleriyle bir araya gelerek yogun temaslarda bulunacak.



Emine Erdogan, New York’ta düzenlenecek BM 78. Genel Kurulu genel görüsmelerine katilmak üzere 16-20 Eylül tarihleri arasinda ABD’yi ziyaret eden Cumhurbaskani Erdogan’a eslik ediyor. ABD ziyareti çerçevesinde BM Genel Kurulu’na katilan liderlerin esleriyle bir araya gelecek olan Emine Erdogan, bir dizi ziyarette de bulunacak. Emine Erdogan, ayrica Cumhurbaskani Erdogan ile Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafindan düzenlenecek programa katilacak.

Türkevi’nde gerçeklestirilecek Sifir Atik Iyi Niyet Beyani imza törenine katilmasi planlanan Emine Erdogan, yine burada "The World is Our Common Home: Path of the Global Zero Waste Movement: Çevre Etkinligi"ne kalitacak, Sifir Atik Danisma Kurulu üyeleriyle bir araya gelecek ve Dokuma Atlasi Etkinligi’ne istirak edecek.

Emine Erdogan, Cumhurbaskani Erdogan ile ABD Baskani Joe Biden’in ve esinin heyet baskanlari ve esleri onuruna Metropolitan Sanat Müzesi’nde verecegi resepsiyona katilacak. Biden’in esi Jill Biden’in ev sahipliginde Smithsonian Tasarim Müzesi’nde düzenlenecek programda yer almasi öngörülen Erdogan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanliginin Türkevi’nde düzenleyecegi "Sosyal Refahin Adil Dagilimi" konulu panelde katilimcilara hitap edecek.

Emine Erdogan, Türkiye Is Kadinlari Dernegi (TIKAD) ve Türk-Amerikan Is Konseyi (TAIK) üyeleriyle bir araya gelecegi programlarin ardindan ABD temaslarini tamamlayacak.
Kaynak: İHA