Konyaspor'da Ilk Yüksek Divan Kurulu Toplantisi Gerçeklestirildi

Konyaspor’da ilk kez Yüksek Divan Kurulu toplantisi yapildi. Ahmet San kulübün ilk Yüksek Divan Kurulu Baskani oldu.

Konyaspor'da Ilk Yüksek Divan Kurulu Toplantisi Gerçeklestirildi
Konyaspor’da ilk kez Yüksek Divan Kurulu Toplantisi yapildi. Konya Büyüksehir Belediyesi Tas Bina Kültür Sanat’ta gerçeklesen toplantida tüzük geregi kulübün eski dönem baskanlari, 10 yili askin süredir üyelikleri devam eden genel kurulu üyeleri ve mevcut yönetim kurulu yer aldi. Yüksek Divan Kurulu için tek liste yer aldi. Baskanliga daha önce 3 dönem kulüp baskanligi yapan Ahmet San seçildi.

Yüksek Divan Kurulu listesinde su isimler yer aldi: “Ömer Demirhan, Mehmet Günbas, Sertaç Tuza.”

Ahmet San kurulda yaptigi konusmada, Konyaspor’da tarihi günlerden birisini yasadiklarini belirterek, “Yüksek Divan Kurulu uzun yillardan beri konusuluyordu. Bugüne kismetmis ve bu birlikteligi saglayan Fatih Özgökçen ve arkadaslarina tesekkür ediyorum her seyden önce. Insallah burada Konyaspor camiasinin bir ve beraber hareket etmesi için bu birlikteligi saglayacagiz. Istisarelerimizi yapacagiz. Birçok kulüpte, Istanbul kulüplerinde özellikle daha önce gördügümüz bu yüksek divan kurulu çalismalarini insallah Konya’mizda da gerçeklestirecegiz. 100 yili askin bir tarihe sahip olan güzide kulübümüzün insallah daha saglam temellerde devam etmesi için buradan tavsiyelerinizi, fikirlerinizi alacagiz ve yönetim kurulumuza sunacagiz. Yönetim kurulumuz burada konusmalari dikkate alacaktir ve kamuoyuyla, Konyaspor camiasiyla paylasacaktir” dedi.

Konyaspor Kulüp Baskani Fatih Özgökçen ise, 2022 Aralik ayinda yeni çikan spor yasasiyla birlikte yeni bir tüzük hazirlama zorunluluklarinin oldugunu hatirlatarak, “Detayli yapmis oldugumuz çalismalar neticesinde Yüksek Divan Kurulu maddelerinin de tüzügümüze eklenmesinin Konyaspor gibi büyük bir camia için gerekli oldugunu düsündük ve bu noktada çalismalarimiza basladik. 10 yili askin süreden daha fazla araliksiz Konyaspor kulübü delegeligine haiz olan, en az 6 ay süreyle baskanlik yapanlar ve mevcut yönetim kurulu üyeleri Yüksek Divan Kurulu’muzun daimi üyeleri olarak yer aldi. Tabii bizim hem sahsen hem de yönetimdeki arkadaslarimin yüksek divan kurulunu olusturmak içi özel bir hassasiyetimiz vardi. Bunu çok önemsiyorum. Fikir fikirden üstündür. Yasanilan sikintilari yasayan kisiler bilir ve bundaki tecrübelerini de bizlere aktarabilir, gelecek yönetimlere aktarabilir diye düsündük. Dolayisiyla da bunun çok önemli oldugunu her zaman belirttik. Çünkü baska kulüpler biliyorsunuz Yüksek Divan Kurulu toplantilarini yaptiklari zaman kendi kulüplerine bir yol, harita çizme durumunda kaliyorlardi verilecek kararlara göre. Bugün burada kendi içimizde bir nevi dar aile içerisinde dertlerimizi konusacagiz. Yasanan sikintilari, olusan ve olusabilecek problemlere çözüm bulma yollarini beraber üretecegiz. Konyaspor’u bilen, kulübümüzün sorunlarina vakif bir kurul olusturdugumuza inancimiz tamdir. 1 yil süreyle görev yapacak olan Yüksek Divan Kurulu Baskanimiz ve degerli üyelerine yapacaklari islerde muvaffakiyetler diliyorum. Insallah omuz omuza, el ele vererek Konyaspor’umuzu daha iyi yerlere getirecegimize umut ediyorum” diye konustu.

Konusmalarin ardindan toplanti basina kapali bir sekilde devam etti.
Kaynak: İHA