9 yıllık kimlik kabusu! Hakkında sık sık yakalama kararı çıkıyor

İstanbul'da bir müzede yönetici olarak çalışan Derya Y. (37), çalınan kimlik bilgileri nedeniyle 9 yıldır adeta kabus yaşıyor. Kimlik bilgilerini kullanarak banka hesapları açan, bu hesaplardan para transferleri gerçekleştiren ve yasal olmayan işlemler yapan kişi ya da kişiler yüzünden Derya Y. hakkında sık sık yakalama kararı çıkarılıyor. Sürekli adliyede ifade vermek zorunda kalan genç kadın, suç duyurusunda bulundu.

9 yıllık kimlik kabusu! Hakkında sık sık yakalama kararı çıkıyor
İstanbul'da yaklaşık 9 yıldır kimlik bilgilerinin kullanıldığını tespit eden genç kadın hayatının kâbusunu yaşadı. Müze yöneticisi olarak çalışan 37 yaşındaki Derya Y, kimlik bilgilerini ele geçiren kişilerin adına açılan hesaplar üzerinden para transferleri gerçekleştirerek yasal olmayan işlerde adının kullanıldığını belirtti. Yıllardır adliyelik olan genç kadın işlemediği iddia edilen suçlardan dolayı adliyeyi adeta kendisine mesken etmiş durumda.

9 yıllık kimlik kabusu! Hakkında sık sık yakalama kararı çıkıyor

9 YILDIR KİMLİK BİLGİLERİ KULLANILIYOR

9 yıldır belirli periyotlarla hakkında çeşitli suçlardan soruşturma açılan Derya Y, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gelerek kimlik bilgilerini kullanan kişi ya da kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Derya Y., savcılığa verdiği dilekçede kimlik bilgilerinin genelde banka hesap açılışında kullanıldığını ve para transferleri gerçekleştirdiklerini belirtti. 9 yıldır Türkiye'nin çeşitli illerinde hakkında soruşturma başlatıldığını ifade eden Derya Y, hayatını kabusa çevirdiklerini ifade etti.

9 yıllık kimlik kabusu! Hakkında sık sık yakalama kararı çıkıyor

İŞLEMEDİĞİ SUÇLARA İFADE VERİYOR

Dilekçenin devamında yapılan işlemlerle kendisinin hiçbir alakasının bulunmadığını belirten Derya Y, savcılık kendisini bulamadığı için hakkında sürekli yakalama kararı çıkardığını bu nedenle mağdur olduğunu söyledi. Genç kadın kişisel verilerini hukuka aykırı bir şekilde izin ele geçiren kişilerin cezalandırılmasını talep etti. Şikâyet sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.