Yenisehir Belediyesi 50 Kisilik Arama Kurtarma Ekibi Kurdu

İçel’in merkez ilçe Yenisehir Belediyesi meydana gelebilecek dogal afetler, yanginlar, arama ve kurtarma operasyonlari ile acil yardim ihtiyaçlarinda görev yapmak üzere 50 kisilik arama kurtarma ekibi kurdu. Egitimli ve tam donanimli personelden olusan Yenisehir Belediyesi arama kurtarma ekibinin sürekli olarak teyakkuz halinde olacak. Özel egitimlerden geçen “İçel” isimli köpek de ekibin bir parçasi olarak arama kurtarma operasyonlarina katilacak.

Yenisehir Belediyesi 50 Kisilik Arama Kurtarma Ekibi Kurdu
Temel yangin egitimi ve ileri yangin teknikleri egitimlilerini tamamlayan arama kurtarma ekibi daha sonra kentsel arama kurtarma egitimi alacak. Böylece ekip üyeleri dogal afetler, deprem sonrasi enkazdan canli çikarma, depremin olusturdugu yaralari sarma ve acil yardim ihtiyaçlarina hizli sekilde müdahale edebilme kabiliyetine sahip olacak. İçel Yenisehir Belediye Baskani Abdullah Özyigit, belediye bünyesinde yeni kurduklari arama kurtarma ekibiyle bir araya geldi. Özyigit, “Sizlere böyle bir ise gönüllük gösterdiginiz için tesekkür ediyorum. Büyük bir felaket yasadik. Allah göstermesin, sizlere de gerek olmasin. Insallah bir arama kurtarma faaliyetine hiç gerek olmaz. Ama biz tedbirimizi alacagiz, emegimizi verecegiz” dedi.

“Yenisehir ekibi olarak hazir olacagiz”

Yenisehir Belediyesinde yeni kurulan arama kurtarma ekibinin teknik ve egitim hazirlik sürecine iliskin bilgi veren Özyigit, “Bütün teçhizatlari ve egitim süreçlerini en kisa zamanda tamamlayacagiz. Ülkemizde ve dünyanin neresinde olursa olsun Yenisehir ekibi olarak hazir olacagiz. Herkes mevcut isini yapacak ama bu göreve de zaman ayiracak. Ekipte yer alan personellere ek bir bütçe de ayirmayi planladik. Su anda hazirlik asamasindayiz. Gerekli malzemelerin, teçhizatin alinma noktasinda talimatimizi verdik, onlar aliniyor. Kiyafetlerimizin siparisleri verildi.

Bundan sonra saglikli ve saglam bir ekip olarak yolumuza devam edecegiz” diye konustu.

Bu isin her seyden önce gönüllülük istedigine dikkat çeken Özyigit, "Bizim üç arkadasimiz depremde Hatay’a gitti, üç kisi 16 saatte enkazdan üç vatandasimizi çikartti. Bir hilti ile üç can kurtardilar. Ciddi bir is, herkes azami özen gösterecek ve egitimlerimizi bir an önce tamamlayacagiz. Ondan sonrada Allah göstermesin bir olumsuzlukta gidip geregini yapacagiz. Ben sizi kutluyorum. Böyle bir gönüllük gösterdiginiz için hepinizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA