Tarim Meslek Lisesi Ögrencileri Tarlada Üretiyor

Savastepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üretim deseninin artmasina katki sunuyor. Tarim tekniklerinin uygulamali olarak ögretildigi Tarim Meslek Lisesi ögrencileri, tohumdan hasada kadar ürün yetistirme asamalarinda deneyim kazanarak gelecegin tarimini tasarlama yolunda önemli bir görev üstleniyor.

Tarim Meslek Lisesi Ögrencileri Tarlada Üretiyor
Yaptiklari proje ve çalismalarla Türkiye’nin üretim ve iktisadi faaliyetlerinde kilit bir rol üstlenen meslek liseleri basarili hikâyeler yaziyor. Is hayatinin ihtiyaç duydugu nitelikli gençlerin yetistirilmesinde büyük rol sahibi olan meslek liseleri, çalismalariyla Balikesir’i gururlandiriyor.

2020 yilinda faaliyetlere baslayan Savastepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin "Tarim", "Yiyecek Içecek Hizmetleri", "Hayvan Yetistiriciligi ve Sagligi" alanlarinda 116 ögrenci egitim görüyor. Genis ürün yelpazesiyle ön plana çikan okulda uygulamali egitim gören tarim alani ögrencilerinin de emegiyle yil içerisinde 20 ton arpa, 10 ton bugday üretildi. Okul arazisinin 45 dönümlük alaninda misir, 5 dönümlük alaninda damlama sulama yöntemiyle pirinç yetistiriliyor.

Ayni zamanda 5 bin metrekare alan üzerine kurulan rulo çim üretim tesisinde; yesil alan, orta refüj, sabit ve yeni kurulacak olan parklarda uygulanan projelerde kullanilmak üzere su tüketimi daha az olan ve kurakliga dayanikli 4 mevsim 5’li karma fito çimi üretiliyor. Ögrencilerin üretim asamalarinda yer aldigi rulo çimlerin söküm islemi de yine ögrencilerle birlikte yapiliyor.
Kaynak: İHA