Sehzadeler Belediyesinden Libya'ya Yardim Eli

Manisa’nin Sehzadeler Belediyesi, sel felaketi sonrasinda çevre ile alakali sikintilarla karsi karsiya kalan Libya’ya yardim elini uzatti. Belediye, Libya’da halk sagligi ve hijyeni için önemli bir ihtiyaç durumunda olan çöp konteyneri eksigini gidermek için AFAD koordinasyonunda bölgeye ulastirilmak üzere çöp konteyneri desteginde bulundu.

Sehzadeler Belediyesinden Libya'ya Yardim Eli
Libya’da meydana gelen sel felaketi, çevre ile alakali sorunlari da tetikledi ve hijyen sartlari ülkede zorlasti. Sehzadeler Belediyesi, bu olumsuz etkilere karsi çözüm sunmak ve Libya’daki insanlara destek olmak amaciyla çöp konteynerleri gönderme karari aldi. Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik, bu insani yardim çabasinin Libya halkinin yasam sartlarini iyilestirmeyi ve çevre temizligini desteklemeyi niyetlediklerini belirterek, "Libya’da yasanan felaket sonrasi temiz su ve hijyen sorunlari daha da önemli hale geldi. Biz, Libya halkinin yaninda olmaktan gurur duyuyoruz ve bu çöp konteynerleriyle bu zorlu dönemde yardim eli uzatmaktan mutluluk duyuyoruz. Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD) isbirligi ile temin ettigimiz konteyneri ülkeye ulastirmak üzere Alsancak Limani’na ulastirdik" dedi.

Sehzadeler Belediyesinin Libya’ya gönderdigi konteynerler, bölgedeki çevre ile alakali sartlarini iyilestirmeye ve toplumun sagligini korumaya katki saglamayi amaçliyor.

Orta Akdeniz’de etkili olan ve 10 Eylül’de Libya’nin dogusunu vuran "Daniel" firtinasi, Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde sel felaketine neden olmus binlerce kisi bu felakette hayatini kaybetmisti.
Kaynak: İHA