Kayseri'de Üniversite Ögrencileri Yurt Sorunu Yasamayacak

Gençlik ve Spor Il Müdürü Ali Ihsan Kabakci, bakanliga bagli yurtlarda tadilat çalismalarinin sona geldigini söyleyerek, Kayseri’de yurt sorunun yasanmayacagini belirtti.

Kayseri'de Üniversite Ögrencileri Yurt Sorunu Yasamayacak
Üniversitelerin açilmasina sayili günler kala Kayseri’deki yurtlar hakkinda bilgiler veren Gençlik ve Spor Il Müdürü Ali Ihsan Kabakci, “Yeni ögretim yilinda Kayseri’deki yurtlarimizda bir sorun gözükmüyor. Bakanligimiz basvurulari aldi ve kisa sürede de açiklamalari yapacak. Kayseri’mizde de basvuran tüm ögrencilerimizin 16 yurdumuzda hem konaklamalarini hem de üniversitelerine gidis gelisiyle ilgili tüm kolayliklari saglayacagiz. Bizim sehrimizdeki hedefimiz, yurt sorununu büyük ölçüde ortadan kaldirmakti. Kapasite artislarimiz var. Geçen yildan bu yana yaklasik 5 bine yakin kapasite artisi gerçeklestirdik. Burada hiçbir ögrencimizi Kayseri’mizde yurt bulamama gibi bir sorunu yasamamalari için ortaya koydugumuz çalismalar sonucunu verdi. Bu istikamette de insallah tüm ögrencilerimizi yakin zamanda yurtlarimiza alacagiz" ifadelerini kullandi.

6 Subat’ta meydana gelen depremlerin ardindan 30 bin depremzedeyi yurtlarda agirladiklarini dile getiren Kabakci, yurtlari ögrencilere hazirladiklarinin altini çizerek, "Özellikle deprem bölgesindeki 11 il ile beraber Kayseri’miz yakin olmasindan dolayi depremzede kardeslerimizin çok büyük yogunlugu intikal etti. Bu süre zarfinda da birçok yerde ikamet ettiler ama yaklasik 30 bin civarinda dönüsümlü depremzedeyi yurtlarimiza misafir ettik. 6 ayi geçen bir dönemde misafirlerimizi son derece memnun edici çalismalar yaptik. Bakanlik olarak yurtlarimiza agirladik. Yakin zamanda da üniversitelerde egitim ögretim de baslayacagi için yurtlarimizda tadilat yapilmasi gerekiyordu. Suan yurtlarimizda büyük bir tadilatimiz var. Iyilestirme çalismalarimiz sürüyor. Yeni gelen ögrencilerimize tüm yurtlarimizi daha hazir daha hijyenik halde teslim etmek istiyoruz. Onlarda bunu uzun süre gösterdikleri sabirdan dolayi hak ettiler. Insallah yeni dönemde ögrencilerimizi Kayseri’mizde yurtlarimizda misafir edecegiz. Hazirliklarda da son asamaya geldik ve tadilatlari bitirmek üzereyiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA