Erzurum'da Gida Mikrobiyolojisi Masaya Yatirildi

Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde 13-16 Eylül tarihleri arasinda devam edecek olan Türkiye 1. Gida Mikrobiyolojisi Kongresi’nde ülkemizdeki gida üretimi ve tüketimi masaya yatirildi.

Erzurum'da Gida Mikrobiyolojisi Masaya Yatirildi
Kongreye katilan uzmanlar özellikle hazir yemek tüketiminin her geçen gün arttigina dikkat çekerek, “Yediklerimiz saglikli mi? Içeriginde neler var? Vücudumuza faydali maddeler mi? Tükettigimiz gidalarin ne olduguna dair sorular günümüzde daha da önem kazaniyor. Bu sorulara yanit ve çözüm olarak, fonksiyonel gidalarin arasinda yer alan probiyotikler, simdi de noodle dünyasinda kendine yer buluyor” seklinde konustular.

Yildiz Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve bir üretici firmanin isbirligiyle hazirlanan ve Türkiye’de bir ilk olan Dogal Probiyotikli Nudo Noodle, Türkiye 1. Gida Mikrobiyolojisi Kongresi’nde ön lansmanini yapildi. Noodle sektörünün ülkemizde hizla büyümekte ve özellikle 7-28 yas arasi tüketiciler arasinda en hizli büyüyen gida kategorilerinden biri haline geldigi ifade edilen panelde, “ Üniversite-sanayi is birligi çerçevesinde gerçeklestirilen bu çalisma, Noodle’in fonksiyonel bir ürün olarak degerlendirilmesine katki saglamayi amaçlamakta” denildi.

Tarim Ve Orman Bakanligi Hayvan Sagligi, Gida ve Yem Arastirmalari Daire Baskani Ramazan Bülbül, kongrenin özellikle gida güvenligi ve yeni ürün gelistirilmesi noktasinda önemli bir fonksiyonu yerine getirecegini söyledi.

Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde 13-16 Eylül tarihleri arasinda gerçeklesecek olan Türkiye 1. Gida Mikrobiyolojisi Kongresi’nde, Nudo Noodle modeli Yildiz Teknik Üniversitesi Gida Mühendisligi Bölümü Baskani Prof. Dr. Enes Dertli tarafindan anlatildi.
Kaynak: İHA