AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Sirakaya'dan Ana Muhalefete Elestiri

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Zafer Sirakaya, CHP Afyonkarahisar Merkez Ilçe Kongresi’nde yasanan olaylarla ilgili, “Kendi içinde kavgali olan bir yapinin, ittifak içinde herkesin farkli bir söylem içinde gününü geçirdigi bir yapinin, bir düsünürün ‘Farkli yollardan giden insanlarin beraber plan yapmasi mümkün degildir’ diye ifade etmis oldugu bir anlayisin Türkiye için saglayabilecegi bir faydanin da olmadigini net olarak ifade edebilmemiz lazim” dedi.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Sirakaya'dan Ana Muhalefete Elestiri
Sirakaya, 2023 Sehir Bulusmalari Programi çerçevesinde ilk olarak AK Parti Il Baskanligi’ni ziyaret etti. Burada Il Baskani Umut Güçlü ve Yalova Belediye Baskani Mustafa Tutuk, Sirakaya’ya hediye takdim etti. Ardindan Merkez Ilçe Konferans Salonu’nda basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Sirakaya, Sehir Bulusmalari çerçevesinde 81 ilinin tamaminda teskilatlarla ve vatandaslarla bir araya gelme gayretinde olduklarini ifade etti.

AK Parti kuruldugu günden itibaren ‘milleti için hizmetkar olma’ anlayisini benimsedigini belirten Sirakaya, “Bu anlamda hiçbir zaman için vatandasimizla, milletimizle olan bagimizi zayiflatmadan her zaman için Sayin Cumhurbaskanimizin da ifade ettigi gibi ‘Millete hizmetkar olmaya geldik’ anlayisinin tezahürü olarak bugün de Yalova’da bulunuyoruz. Ben Yalova’daki her bir teskilat mensubumuzu, basta sayin baskanimiza, milletvekilimize bu sicak karsilamalarindan dolayi tesekkürlerimi ifade etmek istiyorum” dedi.

Bursa’da ögrenciliginin geçtigi dönemde Yalova’ya sikça geldigini ifade eden Sirakaya, “Yalova 1995 yili itibariyla il olduktan sonra ve 2008 yili itibariyla da yanlis hatirlamiyorsam Yalova Üniversitesi’nin kurulmasindan sonra hem Ar-Ge anlaminda, üretim ve istihdam olusturabilme anlaminda ama ayni zamanda da turizm anlaminda da çok gelismis oldugunu gördüm. Dolayisiyla önümüzdeki süreç içinde bu gelismisligin artan oranda devam edecegine olan inancimi da ifade etmek istiyorum” diye konustu.



"Türkiye’ye saglayacagi bir fayda yok"

Sirakaya, CHP’nin Afyonkarahisar Merkez Ilçe Kongresi’nde yasanan olaylara da deginerek söyle konustu:

“Bugün Türkiye siyasetine baktigimiz zaman kendi içindeki yeknesakligini kaybetmis, kendi içinde bir sekliyle kavga içine düsmüs olan degisik kesimleri gözlemlemeyebilme imkani var. Dün yanlis hatirlamiyorsam haberlere bir kez daha yansidi. Afyonkarahisar Il Teskilati ile ilgili olarak ana muhalefet partisinin yapmis oldugu bir kongrede herkesin birbiriyle hakaretamiz sekilde de belirtecegimiz bir ifade içinde kavga zemininde bulustugunu gördük. Dolayisiyla kendi içinde kavgali olan bir yapinin, ittifak içinde herkesin farkli bir söylem içinde gününü geçirdigi bir yapinin, bir düsünürün ‘Farkli yollardan giden insanlarin beraber plan yapmasi mümkün degildir’ diye ifade etmis oldugu bir anlayisin Türkiye için saglayabilecegi bir faydanin da olmadigini net olarak ifade edebilmemiz lazim.”

Türkiye’nin belirli bölgelerini ziyaret edip sadece belirli kesimleriyle bir araya gelen bir parti olmadiklarini anlatan Sirakaya, Türkiye’nin en ücra kösesine kadar hizmet götürme gayreti içinde olduklarini söyledi.

Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan’in yol ve dava arkadasi olarak da yapilan çalismalari artarak devam ettireceklerini kaydeden Sirakaya, sunlari kaydetti:

“14 Mayis ve 28 Mayis’ta gerçeklesmis olan genel seçimlerden sonra Allah nasip ederse bir sonraki yerel seçimlerde de tekrar Cumhur Ittifaki olarak Yalova’daki bu hizmetlerimizi artan oranda devam ettirebilme noktasinda bugün burada bulunuyoruz. Zaten il baskanimiz olsun, merkez ilçe ile birlikte 6 tane belediyemizin de varligini gördügümüz ortamda hamdolsun bu hizmet belediyeciliginin ve gönül kazanma anlamindaki belediyeciligin varligini zaten Yalova’da gözlemliyoruz. Bunun devamini saglayabilmek için insallah çalismalarimizi da artan oranda devam ettirecegiz.”

Ardindan toplanti basina kapali olarak devam etti. Programa Yalova Milletvekili Meliha Akyol da katildi.

Kaynak: İHA