Baskan Ergün'den Salihli'ye Dogal Kaynak Suyu Müjdesi

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, Salihli ilçe merkezine su verilen Bahçecik dogal kaynak suyunun verimini artirmak için yogun ugras verdikleri projede saha çalismalarini tamamladiklarini söyledi. Baskan Ergün, bu çalisma sayesinde Salihli’ye verimi yüksek ve yeni isale hatlarindan daha saglikli su vereceklerini belirtti.

Baskan Ergün'den Salihli'ye Dogal Kaynak Suyu Müjdesi
Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, Büyüksehir Belediyesi eylül ayi olagan toplantisinda MASKI bünyesinde yapacaklari projelerden de bahsetti. Baskan Ergün, Bahçecik’ten mevcutta ilçe merkezine su verildigini ancak tasiyici hatlarin ve dagitim sistemlerinin ekonomik ömrünü tamamladigini ifade etti.

Salihli merkeze daha verimli ve daha saglikli su ulastirmak için yaklasik 6 yildir büyük bir titizlikle yeni bir proje hazirladiklarini ifade eden Baskan Ergün, projenin saha çalismalarini tamamladiklarini söyledi.

Baskan Ergün sunlari söyledi:

“MASKI Genel Müdürlügü tarafinda ise öncelikle Salihli ilçemize verecegimiz müjde ile baslayalim. Salihli ilçe merkezimize Bahçecik dogal kaynak suyunu kesintisiz ve daha fazla vermek için arkadaslarimiz saha çalismalarini hayirlisiyla tamamladi. 2018 yilindan beri yani 6 yildir arkadaslarimiz bu proje üzerinde çalisiyorlardi. Nihayetinde 2021 yilinda 5 adet kaynagin tahsisi idaremize yapildi. Bölgede su miktarinin bol olmasi ve ileride yapilabilecek ek kaynak tahsis basvurularini da hesaba katarak yaklasik 7 kilometrelik isale hattini saniyede 250 litre su tasiyacak sekilde yapacagiz. Bu bölgede 1980’li yillardan kalma 3 tane içme suyu isale hatti var. Gerek hatlarda yasanan arizalar gerekse de hatlarin eskimesi nedeniyle artik degismesi gerekiyordu. Kaptajlarin oldugu bölgeye 500 metreküplük toplama deposu ile eski servis deposunun ekonomik ömrünü tamamlamasi nedeniyle kot olarak en uygun alana 1000 metreküplük servis deposu insa edecegiz. Kisaca özetlemeye çalistigim ve asagi yukari 6 yildir çalistigimiz bu proje ile dogal kaynak suyunu hemserilerimizin evlerine ulastiracagiz. Simdiden Salihli’mize hayirli olsun.”

Asfaltta yeni hedef 850 kilometre

Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün, il genelinde yürütülen asfalt çalismalari hakkinda da meclis üyelerine bilgiler verdi. Asfalt çalismalari hakkinda meclis üyelerine ve Manisalilara bilgiler veren Baskan Ergün, “Haziran ayinin ikinci yarisinda baslattigimiz asfalt sezonu kapsaminda bu yil ki hedefimiz 750 kilometreydi. Bugün itibariyle 705 kilometreyi geçtik. Bu kapsamda hedefimizi de 100 kilometre daha arttirarak 850 kilometreye yükselttik. Insallah hava sartlari uygun oldugu takdirde insallah bu hedefi de geçeriz. Hemserilerimize daha güvenli ve konforlu yollar sunmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalisiyoruz. Hayirli olsun” dedi.

Kaynak: İHA