Malatya Hayvanat Bahçesini Bugüne Kadar 1 Milyon Kisi Gezdi

Malatya Büyüksehir Belediyesi’ne ait ve Dogu Anadolu Bölgesi’nde tek olma özelligine sahip olan Orduzu bölgesinde bulunan Hayvanat Bahçesi, sehir içinden ve sehir disindan birçok ziyaretçinin ugrak noktasi oldu. Hayvanat Bahçesi’nin son 5 yil içerisindeki ziyaretçi sayisi 1 milyona ulasti.

Malatya Hayvanat Bahçesini Bugüne Kadar 1 Milyon Kisi Gezdi
Içerisinde 78 türde yaklasik bin 300 hayvan bulunan Turgut Özal Tabiat Parki Hayvanat Bahçesi, Doga Koruma Bölge Müdürlügü’nden 2023 yili “Birinci Sinif Hayvanat Bahçesi” ruhsatini da aldi.

Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskani M. Hanifi Acar, Turgut Özal Tabiat Parki yerleskesi alaninda bulunan Orduzu Hayvanat Bahçesi ziyaretçi sayisi, hayvanat bahçesine yeni gelen ve yeni dogan hayvanlar hakkinda bilgiler verdi. Acar, “70 dönüm arazi üzerine kurulmus gerçekten çok güzel bir mesire alani. Ayni zamanda butik bir hayvanat bahçesi. Dogu Anadolu Bölgesinde hayvanat bahçesi sadece Malatya’da var. Bu nedenle çevre illerimizden ziyaretçi çok geliyor. Hayvanat bahçemizde toplamda 78 türden 1280 hayvanimiz bulunuyor. 2023 yili içinde ‘1. Sinif Hayvanat Bahçesi’ ruhsatimizi da Doga Koruma Bölge Müdürlügü’nden almis bulunuyoruz. Çevre illerle beraber son 5 yil içerisinde yaklasik 1 milyon insan hayvanat bahçesini ziyaret etti. Bu yil depremden sonra çocuklarimizin o travmayi atlatmasi açisindan, hayvanat bahçesindeki hayvanlari severek, o stresleri atlatmalari adina hayvanat bahçemizi degerli hemserilerimize açtik. Malatya’mizin en güzel mesire alanlarindan biri. Bütün okullarimiz ögrencilerini gruplar halinde getiriyorlar. Grup halinde gelen ögrencilerimizden ücret almiyoruz. Çocuklarimizin hayvanat bahçesindeki hayvanlarimiza karsi olan muhabbetleri ve sevgileri gerçekten güzel hatiralar olusturdu. Hayvanat Bahçemizde bulunan kizil geyigimiz dogum yapti ve yeni bir yavrumuz oldu. Ayrica hayvanat bahçemize yeni bir zebra daha getirdik. Insallah hayvanat bahçemizde zebra yavrularimizi da görecegiz. Ben degerli hemsehrilerimden hayvanat bahçemizi ziyaret etmelerini ve çocuklarla beraber gelip keyifli bir ortamda mesire alaninda çaylarini içeceklerini ve kahvaltilarini yapabileceklerini belirtmek istiyorum. Çocuklarimizi hayvanat bahçemize bekliyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA