Asik Veysel'in Türküleri Yavuz Bingöl Tarafindan Seslendirildi

Asik Veysel, vefatinin 50. yil dönümünde Kocaeli’de Yavuz Bingöl tarafinda seslendirilen türküleriyle anildi.

Asik Veysel'in Türküleri Yavuz Bingöl Tarafindan Seslendirildi
Anadolu halk ozanlarindan Asik Veysel’in türküleri, ünlü sanatçi Yavuz Bingöl tarafindan gerçeklestirilen konserde seslendirildi. Kocaeli Kongre Merkezinde düzenlenen konserde Asik Veysel’in sevilen türküleri seslendirilerek keyifli bir gece yasandi. Konser öncesi Asik Veysel’in hayatinin anlatildigi video gösterimi gerçeklestirildi.

Konsere Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Il Milli Egitim Müdür Ömer Akmansen, Kocaeli Sivaslilar Dernegi Baskani Kadir Zortas, çesitli STK’larin temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi konserde, sevilen bazi türküler hep birlikte seslendirildi.

"Veysel’i yeni kusaga ve gençlere ögretmeyi amaçliyoruz"

Konser öncesinde konusan Yavuz Bingöl, "Asik Veysel’in ölümünün 50. yil dönümü ile ilgili Asik Veysel’i anma konserleri yapiyoruz. Bugün Kocaeli Kongre Merkezindeyiz. Ücretsiz halk konserleri yapiyoruz. Veysel’i yeni kusaga ve gençlere aktarmak ögretmeyi amaçliyoruz. Ölümünün 50. yil dönümünde büyük ozanimizi rahmetle aniyorum. Basta Seddar Yavuz Valimiz ve Baskanimiz Tahir Büyükakin olmak üzere emegi geçen herkese tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.

Konserin ardindan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, "Bugün asikligin en önemli temsilcilerinden birisi olan Asik Veysel’i aniyoruz" dedi.

Yavuz Bingöl ile Kahramanmaras’ta karsilastiklarini ifade eden Yavuz, "Yavuz Bey ile bizim yolumuz Kahramanmaras’ta kesisti. Orada dostlugumuz pekisti. Bir süre orada tek basina kaldi. Orada insanlara yardim etti, gönül insani oldugunu bir kez daha ortaya koydu. Bugünde kendisi harika bir konser verdi" diye konustu.

Sanatçi Yavuz Bingöl’e tesekkür ederek konusmasina baslayan Baskan Büyükakin ise "Yüreklerimize Veysel’in askini serptiniz. Gönüllerimizi ferahlattiniz. Çok tesekkür ediyoruz. Anadolu türkü, türkü Anadolu. Bunu bize bir kez daha yasatip hatirlattiniz. Siz türkülerinizle Kocaeli’ye muhtesem bir gece yasattiniz. Salonda zaten sizle beraber oldu hep birlikte Anadolu olduk" seklinde konustu.

Kaynak: İHA