300 Yillik Elmali Gelinligi Defileye Çikti
Antalya Olgunlasma Enstitüsü’nün, 1. Elmali Eskihisar Köyü Domates Festivali’nde gerçeklestirdigi Yörük Defilesi, büyük ilgi gördü.

Yörük Defilesi’nin yani sira bindalli, Selçuklu ve Osmanli dönemine ait kiyafetlerin de sergilendigi etkinlik, festival alanini renklendirdi. Tarihi kiyafetler, geçmisten günümüze uzanan bir zaman yolculuguna çikararak ziyaretçilerin begenisini kazandi.
Defilenin, bir baska özel unsurunu ise 300 yillik Elmali gelinligi olusturdu. Elmali’nin tarihi gelenegini yansitan bu nadide gelinlik, festival alaninda büyük bir ilgi gördü. Geçmisin güzelliklerini günümüze tasiyan bu özel kiyafet, festival katilimcilarina duygusal anlar yasatti.
Geleneksel kiyafetlerin ve tarihi zenginliklerin sergilendigi bu anlamli etkinlik, bölge halki ve festival ziyaretçileri arasinda unutulmaz bir iz birakti.
