Huzurevinde Kalan Necmiye Nine Asure Gelenegini Sürdürüyor

Ankara’da Seyranbaglari Huzurevi Yasli Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yasayan Necmiye Denktas, her sene yaptigi asureleri huzurevinde kalanlara dagitiyor.

Huzurevinde Kalan Necmiye Nine Asure Gelenegini Sürdürüyor
4 yildir Çankaya ilçesindeki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligina bagli Seyranbaglari Huzurevi Yasli Bakim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yasayan Necmiye Denktas (69), asure gelenegini sürdürerek, her sene asure hazirlayip, huzurevinde dagitiyor. Bir zamanlar giyim alaninda tasarimci olarak çalisan Denktas, emekliliginin tadini çikariyor. Odasi huzurevi idaresi tarafindan mesleki bilgi birikimine göre düzenlenen Denktas, huzurevindeki el sanatlari kursuna katiliyor. Mutfakta da vakit geçirmeyi seven Denktas, hazirladigi lezzetlerle ikramlarda bulunuyor.

Her sene asure yapmaktan ve dagitmaktan zevk aldigini söyleyen Necmiye Denktas, yemek yapmasini da çok sevdigini belirterek, “Bu gelenek zaten yüzyillardir var. Hem manevi hem de gelenek yönüyle. Bunu da bildigimiz için inançlarimiz dolayisiyla ben bunu hayatim boyunca hiç aksatmadan yaptim. Burada da aksatmadim ve devam ettiriyorum. Ölülerimizin yil dönümlerinde de burada yapiyorum. Bunlar da beni çok mutlu ediyor. Dolayisiyla arkadaslarimizla kaynasiyoruz” dedi.

Asureden yiyen Gülas Alkas, kendi yaptigi asurenin tadi gibi oldugunu ifade ederek, “Çok begendim. Arkadasimiz her zaman bize yardimci oluyor. Ondan her zaman memnunuz. Küçüklügümden beri yedigim geleneksel bir tatli. Tatlilarin içerisinde birinci. Necmiye haniminki güzel olmus, ben de güzel yapardim zamaninda” diye konustu.

Kaynak: İHA