Dünyanin En Büyük Türk Bayragi Kayseri'de Açildi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde Erciyes Anadolu Holding tarafindan yaptirilan dünyanin en büyük Türk bayragi Kayseri’de açildi.

Dünyanin En Büyük Türk Bayragi Kayseri'de Açildi


Etkinlikler çerçevesinde Talas Parasüt Indirme Alani’nda düzenlenen programda konusan Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, “7 yil önce bugün Türk Silahli Kuvvetlerinin üniformasini gasp eden hainlerin bir kalkismasini yasadik. Hayatimizin en sikintili gecesiydi. Ama anlasilan savas kavrami degismisti. Ülkemizin üzerinde emeli olanlar ordumuzun ve bürokratlarimizin içinden birçok kisiyi agina düsürmüs, beynini yikamis, kendi vatandasini öldürecek kadar gözü dönmüs hainler haline getirmis FETÖ olarak vatanimizin ve milletimizin üzerine salmislardi. Çocuklugundan beri çorabindan gömlegine, postalindan üniformasina kadar karsilandigi ve okutuldugu sözde evlatlari, silahlarini ve füzelerini devletine, milletine karsi kullaniyordu. Cephe savasinda düsman karsimizda olurdu ama simdi donduk, kaldik. Bin yillik hesap yapmislar, 40 yildir sinsi sinsi STK’lardan resmi kurumlara kadar içimize sizmislardi. O gece inanilir gibi degildi. Bizi korumakla görevlilerdi, bizi vurdular. FETÖ’cü hainler; milletin vergisiyle alinan uçak ve mühimmatlarla Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombaladilar, cumhurbaskanimizin hayatini hedef aldilar. Ama çabuk toparlandik. Cumhurbaskanimizin talimati ve davetiyle stratejik yerlerde ve meydanlarda toplandik. Salalar, ezanlar okundu, daha bir duyguluydu. Istanbul’da gömlegini tankin egzozuna tikayip tanki durduran kardesim ile Kahramankazan’da tarlasindaki ekini yakip uçaklarin kalkisini engelleyen kardesimizin inanci ve heyecani tüm meydanlarda kendini gösterdi. 15 Temmuz gecesi yasadiklarimizi hepimiz biliyoruz. 15 Temmuz gecesi sadece ’Cumhurbaskanimizi ve hükümeti hedef aldilar’ dersek olayin gerçek boyutlarini gözardi etmis oluruz. Sadece ’darbe girisimi’ dersek hafife almis oluruz. 15 Temmuz’da FETÖ’cü hainler dogrudan Türk milletini, egemenligimizi hedef almislardir. Iç savas çikararak vatanimizi parçalamak istemislerdir. Aziz Türk Milleti kendisine, iradesine ve vatandasin bölünmez bütünlügüne sahip çikmis. 15 Temmuz; bu topraklarda asirlar boyunca verdigimiz varlik mücadelesi zincirinin son halkasidir. Çünkü egemenli kayitsiz, sartsiz milletindir" dedi.



Erciyes Anadolu Holding tarafindan yaptirilan 45 metre genisliginde 67,5 metre uzunlugu, toplamda 3 bin 38 metrekare olan dünyanin en büyük Türk bayragi protokol üyeleri, personeller ve vatandaslar tarafindan açildi. Programa Vali Gökmen Çiçek, Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA