Istanbul'da Sicaktan Bunalanlar Baslarindan Asagi Soguk Su Dökerek Serinledi

Meteorolojinin uyarilarinin ardindan Istanbul genelinde kavurucu sicaklar etkili olmaya basladi. Günesin yakici etkisinden korunmak isteyenler çesitli önlemler alirken, kimi vatandaslar ise serinlemek için kafalarindan asagi soguk su döktü.

Istanbul'da Sicaktan Bunalanlar Baslarindan Asagi Soguk Su Dökerek Serinledi
Meteoroloji Genel Müdürlügü’nün Istanbul için yaptigi uyarilarin ardindan kent genelinde kavurucu sicaklar etkisini göstermeye basladi.

Termometrelerin 35 dereceyi gösterdigi mega kentte hissedilen sicakligin yüksek olmasindan dolayi vatandas zor anlar yasadi. Günesin yakici etkisinden korunmak için çesitli önlemlere basvuranlardan bazilari kafalarindan asagi su dökerken, bazilari da gölgede serinlemeyi tercih etti.

“Küveti doldurduk onun içinde yattik, o derece”

Sicak havadan korunmak için kafasindan asagi soguk su dökerek serinlemeye çalisan Okay Emiroglu, “Yaniyoruz, kavruluyoruz. Burada çalisiyoruz, su dayanmiyor. Saat daha 10 olmadi bu vaziyetteyiz, aksam ne yapacagiz bilmiyoruz. 35, 40 derece oldugunu söylüyorlar. Su dayanmiyor, terliyoruz, nefes alamiyoruz. Uyku ne demek? Küveti doldurduk onun içinde yattik, o derece” diye konustu.



“Felaket sicak”

Özellikle sokakta çalisirken sicak havadan dolayi çok zorlandigini söyleyen esnaf Emin Yagci, “Felaket sicak. Gölgede bile bayagi sicak. Dikkat edilmesi gerektigini söylüyorlar televizyondan izliyoruz. Sabah 4’ten beri buradayim. Saat su anda 11. Saat erken olmasina ragmen böyleyse öglene dogru nasil olur bilemeyiz. Gelen müsterilere hizmet veriyoruz, haliyle disarida kaliyoruz. Yerin sicakligi insanin yüzüne vuruyor” ifadelerini kullandi.

Adana’dan gelmesine ragmen Istanbul’un nemden dolayi daha sicak hissettirdigini söyleyen Tezcan Yildirim, “Çok ve asiri derecede sicak. Bunaltici derecede sicaklik var. Oglumun kafasina su döktüm sicaktan dolayi. Hissedilen sicaklik tahminime göre 50 derecenin üzerinde. Ben Adana’dan geldigim halde burasi çok sicak. 1 haftadir buradayiz, Istanbul asiri derecede sicak. Burasinin nem orani daha yüksek, o yüzden daha sicak” dedi.

Hava sicak oldugu için isini erken bitirip eve gittigini söyleyen sokak saticisi Yusuf Özcan, “Is bitti, sicak oldugu için eve gidiyorum. Çalismaya sabah saat 6’da basliyoruz, saat 10’a kadar böyle sicakta duruyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA