ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak'in 15 Temmuz Mesaji

Eskisehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü nedeniyle mesaj yayinladi.

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak'in 15 Temmuz Mesaji
Çolak, mesajinda, 15 Temmuz 2016 gecesi yasananlari ve bunlarin arkasindakileri gelecek nesillere de tüm yönleriyle aktarilmasi gerektigini söyledi.

Sehitlere rahmet, sevenlerine bassagligi dileyen Prof. Dr. Kamil Çolak, su ifadeleri kullandi;

“15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ’cü hainler emperyalizmin maksatlari isiginda, milli iradeyi hiçe sayarak demokrasimizi yikmak için darbe girisiminde bulunmuslardir. Maksatlarina ulasmak için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni, Cumhurbaskanligi Külliyesi’ni; vatanina, milletine ve devletine bagli asker ve polislerimize ait karargâhlari alçakça bombalayan hainler, darbeye karsi koyan sivil vatandaslarimizi da sehit etmislerdir. Ülkemizi karanliga sürükleyerek yillarca geriye götürebilecek bu hain girisim, demokrasisine ve özgürlügüne yürekten bagli milletimizin kararliligi ve Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde sergilenen sanli direnisle durdurulmus ve Türk milletinin böyle hain emel ve hedeflere asla geçit vermeyecegi tüm dünyaya gösterilmistir. 15 Temmuz’da iradesini demokrasiden yana koyan aziz milletimiz, birligimize kastetmeyi planlayan karanlik odaklara, bundan sonra da karsilarinda tam bir birliktelik suuruyla kenetlenmis olarak bulunacaginin mesajini açikça vermistir. Bugün bizlere düsen ise 15 Temmuz 2016 gecesi yasananlari ve bunlarin arkasindakileri çok iyi bilmek, asla unutmamak ve gelecek nesillere de tüm yönleriyle aktararak gençlerimize bayrak, vatan ve millet sevgisini asilamaktir. Bu duygu ve düsüncelerle hain kalkismaya karsi koyarken bayragimiz, vatanimiz ve bagimsizligimiz ugruna canlarini feda eden sehitlerimize Allah’tan rahmet, tüm sevenlerine bassagligi diliyorum. Yaralanan gazilerimize minnet ve sükranlarimi sunuyorum.“
Kaynak: İHA