ESOGÜ'de 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Anma Programi Düzenlendi

Eskisehir Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ) düzenlenen ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ anma programinda, vatan ve bayrak için canlarini feda eden 15 Temmuz sehitleri anildi.

ESOGÜ'de 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Anma Programi Düzenlendi
Program, rektörlük binasi önünde gerçeklestirilen anma töreni ile basladi.

Tören ESOGÜ yönetimi ile üniversite akademik ve idari personelinin katilimlari ile gerçeklestirildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, ülkemize, demokrasimize, milli iradeye ve millet egemenligine kasteden hain FETÖ kalkismasina karsi, milletimizin bagimsizligina ve demokrasisine sahip çiktigi günün yedinci yil dönümünü konu alan ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesaji’ni okudu. Prof. Dr. Kamil Çolak sunlari söyledi;

“15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ’cü hainler emperyalizmin amaçlari dogrultusunda, milli iradeyi hiçe sayarak demokrasimizi yikmak için darbe girisiminde bulunmuslardir. Maksatlarina ulasmak için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni, Cumhurbaskanligi Külliyesi’ni; vatanina, milletine ve devletine bagli asker ve polislerimize ait karargâhlari alçakça bombalayan hainler, darbeye karsi koyan sivil vatandaslarimizi da sehit etmislerdir. Ülkemizi karanliga sürükleyerek yillarca geriye götürebilecek bu hain girisim, demokrasisine ve özgürlügüne yürekten bagli milletimizin kararliligi ve Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde sergilenen sanli direnisle durdurulmus ve Türk milletinin böyle hain emel ve hedeflere asla geçit vermeyecegi tüm dünyaya gösterilmistir. 15 Temmuz’da iradesini demokrasiden yana koyan aziz milletimiz, birligimize kastetmeyi planlayan karanlik odaklara, bundan sonra da karsilarinda tam bir birliktelik suuruyla kenetlenmis olarak bulunacaginin mesajini açikça vermistir. Bugün bizlere düsen ise 15 Temmuz 2016 gecesi yasananlari ve bunlarin arkasindakileri çok iyi bilmek, asla unutmamak ve gelecek nesillere de tüm yönleriyle aktararak gençlerimize bayrak, vatan ve millet sevgisini asilamaktir. Bu duygu ve düsüncelerle hain kalkismaya karsi koyarken bayragimiz, vatanimiz ve bagimsizligimiz ugruna canlarini feda eden sehitlerimize Allah’tan rahmet, tüm sevenlerine bassagligi diliyorum. Yaralanan gazilerimize minnet ve sükranlarimi sunuyorum.”

Anma töreninin ardindan ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde açilan ‘15 Temmuz Sehitleri Anisina Fotograf Sergisi’nin açilisi gerçeklestirildi.

Sergi 21 Temmuz 2023 Cuma gününe kadar açik kalacagi ögrenildi.
Kaynak: İHA