Seç Market 'Gücünle Gülümse' Projesi Ile Kadin Girisimcileri Destekliyor

Seç Market’in kadin girisimcileri desteklemek amaciyla baslattigi “Gücünle Gülümse” projesinin ilk ayagi, Bogaziçi Üniversitesi Yasam boyu Egitim Merkezi (BÜYEM) is birligiyle düzenlenen “Girisimcilik ve Perakende Yönetimi Egitim Programi” ile basliyor.

Seç Market 'Gücünle Gülümse' Projesi Ile Kadin Girisimcileri Destekliyor
Sundugu bayilik is modeliyle mahalle esnafini ve girisimciligi destekleyen ve kadin is ortaklarinin sayisini daha da artirmayi hedefleyen Seç Market; kadin girisimcilere özel destek programini baslatiyor. “Gücünle Gülümse” adi verilen proje kapsaminda ilk olarak Bogaziçi Üniversitesi Yasam boyu Egitim Merkezi (BÜYEM) is birligiyle “Girisimcilik ve Perakende Yönetimi Egitim Programi” düzenlenecek. Online olarak gerçeklesecek ve toplam 24 saat sürecek program bünyesinde, kadin girisimci adaylarina girisimcilik ve perakende sektörüyle ilgili egitimler verilecek.

Seç Market’in “Gücünle Gülümse” projesi, kadinlarin is hayatinda ve toplumun her alaninda güçlenmesi adina global ölçekte örnek çalismalara imza atan Yildiz Holding Kadin Platformu’nun hedeflerine de olumlu katki saglayacak.

Basvuru için ön sart aranmiyor

Herhangi bir ön sart bulunmayan program için basvurular degerlendirildikten sonra uygun görülen 50 kadin girisimci adayi egitime kabul edilecek. Toplamda 24 saat sürecek 8 günlük egitimi tamamlayan katilimcilar sertifika almaya da hak kazanacak. “Girisimcilik ve Iliski Yönetimi”, “Perakende Yönetimi” ve “Seç Market Modeli ile Gücünle Gülümse” baslikli 3 modülden olusan egitim programi kapsaminda; girisimciligin öneminden iletisim ve iliski yönetimine, perakendede ürün yönetiminden dijital dönüsüme, finansal farkindaliktan magazacilik ve Seç Market is modeline kadar perakende sektöründe girisimcilige iliskin çesitli egitimler gerçeklestirilecek. Girisimcilik programiyla ilgili 7 Haziran’da baslayacak basvurular 21 Haziran 2023 tarihine kadar devam edecek. Basvurular www.secmarket.com.tr adresinden online olarak yapilabilecek.

Altan Sekmen: “Kadin girisimcilerin sayisinin artmasi için çalisiyoruz”

Projenin kadin girisimciligini destekleyecegini ifade eden Seç Market Genel Müdürü Altan Sekmen sözlerine söyle devam etti: “Türkiye’nin franchising modeliyle faaliyet gösteren en büyük gida perakende markalarindan biri olarak firsat esitligi alanindaki çalismalar bizim için çok degerli. Çogunlugunu aile isletmelerinin olusturdugu is ortaklarimizin yaklasik yüzde 10’u kadin girisimcilerden olusuyor. Önümüzdeki dönemde Seç tabelasi altinda kendi magazasinin sahibi olan kadin is ortaklarimizin sayisini artirmayi hedefliyoruz. Ilk adimini BÜYEM is birligiyle gerçeklesecek egitimle atacagimiz “Gücünle Gülümse” projemiz ile kadinlar için is hayatinda firsat esitligi saglanmasi ve kadin girisimcilerin desteklenmesine yönelik çalismalarimiz devam edecek.”

Begüm Mutus: “Esitlik ve kapsayicilik üzerine kurulmus bir kurum kültürü yaratmaya çalisiyoruz”

Yildiz Holding Kadin Platformu Elçisi Begüm Mutus da, Gücünle Gülümse projesinin Türkiye’de kadin girisimciligini tesvik etmek adina degerli bir rol model olusturdugunu ifade ederek, “Yildiz Holding ve sirketlerinde firsat esitligi konusundaki durusumuzu sadece söylem degil tüm eylemlerimizde de yansitmak için var gücümüzle çalisiyoruz. Esitlik ve kapsayicilik üzerine kurulu bir kurum kültürünün insasina katkida bulunarak kadinlarin önündeki engelleri kaldirmayi amaçliyoruz. UN Women ile imzaladigimiz mutabakat çerçevesinde gerek ülkemizde gerekse de global alanda kadin girisimciligini ve deger zincirini desteklemeyi hedefliyoruz. Seç Marketler’in Gücünle Gülümse projesi, firsat esitligi alaninda ortaya koydugumuz vizyona ve girisimci kadinlara somut katki saglayacak” dedi.

Kaynak: İHA