Engelli Kizi Kaçiran Sahsa Mahkemeden Uzaklastirma Karari

Sakarya’da yüzde 76 engelli olan kizin kaçirildigi iddiasi olayinda süpheli, mahkeme kararinca çesitli tedbirler uygulanarak 6 ay uzaklastirma karari aldi.

Olay, 2 gün önce Sakarya’nin Adapazari ilçesinde yasandi. Yüzde 50’si zihinsel sagligi olmak üzere Kocaeli Devlet Hastanesi’nden toplam yüzde 76 süresiz Özürlü Saglik Kurulu Raporu bulunan 28 yasindaki S.T. isimli kadin, iddiaya göre özel egitim gördügü kurstan geldigi esnada servisten indikten sonra kaçirildi. Kizinin, daha öncesinde istemeye gelen kisi tarafindan Kaynarca ilçesine götürüldügünü ögrenen Nurdan Türk, ilk önce aileye ulasti. Kizi S.T. ile kaçtigi iddia edilen A.D.’nin evlendirilmek istedigini duyan anne bu duruma kizinin engelli oldugu için rizasinin olmadigini bir kez daha anlatti. Buna ragmen ailenin israri devam edince karakola giden Nurdan Türk, kizini kaçirdigini iddia ettigi kisi A.D. ile ailesinden sikayetçi oldu. Yetkili mercilere bildirilen olay sonrasinda Sakarya Barosu, Sakarya Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü’nün de girisimleriyle S.T. annesine teslim edilmisti.

Süpheli mahkeme karariyla 6 ay uzaklastirma aldi

Sakarya Barosu Engelli Haklari Merkezi’nin girisimleriyle süpheli A.D. 6 ay süreyle uzaklastirma karari aldi. Sakarya 1. Aile Mahkemesi heyetince süpheli A.D. hakkinda siddet tehdidi, hakaret, asagilama veya küçük düsürmeyi içeren söz ve davranislarda bulunmamasina, korunan kisilere, bu kisilerin bulunduklari konutta, okula ve isyerine yaklasmamasina, korunan kisinin siddete ugramamis olsa bile yakinlarina, tanidiklarina ve kisisel iliski kurulmasina iliskin haller sakli kalmak üzere çocuklarina yaklasmamasina, korunan kisiyi iletisim araçlariyla veya sair surette rahatsiz etmemesine bu tedbir kararlarinin 6 ay süreyle uygulanmasina, tedbir karari verilen siddet uygulayan sahsin kararin gereklerine aykiri hareket etmesi halinde fiili bir suç olusturursa bile ihlal edilen tedbirin niteligine ve aykiriligina göre hakim karariyla 3 günden 10 güne kadar zorlama hapsine tabi tutulacaginin ihtarina, tedbir kararinin gereklerine aykiriligin her tekrarinda ihlal edilen tedbirin niteligine ve aykiriligina göre hakim karariyla 15 günden 30 güne kadar zorlama hapsine tabi tutulacaginin ihtarina karari verildi.

Kaynak: İHA