Çiftçilere 1 Milyon Lira Degerinde Yüzde 100 Hibeli Makine Destegi

Elazig’in Baskil ilçesinde çiftçilere yüzde 100 hibeli 1 milyon 300 bin lira degerinde 8 adet yem isleme ve makine dagitimi gerçeklestirildi.

Çiftçilere 1 Milyon Lira Degerinde Yüzde 100 Hibeli Makine Destegi
Elazig Tarim ve Orman Il Müdürlügü koordinesinde Baskil Tarim ve Orman Ilçe Müdürlügü tarafindan hazirlanan ve DAP Idaresi Baskanligi tarafindan kabul gören "Yem Bitkisi Ekilis ve Üretim Alanlarinin Arttirilmasi Projesi" düzenlenen programla tanitildi. Baskil’de düzenlenen tören, açilis konusmalari ve kurdele kesilmesiyle

basladi.

Programda 1 milyon 300 bin lira tutarindaki 8 adet makine, yüzde 100 hibe ile çiftçilere verildi.

Projenin yaklasik maliyetinin 1 milyon 300 milyon lira oldugunu belirten Baskil Kaymakami Ömer Tugrul Kundakçi, "Yüzde yüz hibe destegiyle ilçemize kazandirilmis durumdadir. Bizler devlet olarak bir siara, düstura sahibiz. Insani yasat ki devlet yasasin. Insanimizin daha kaliteli yasamasi, her alanda daha üretken ve daha verimli kosullara kavusabilmesi için tüm kurumlarimizla elimizden gelen her seyi yapiyoruz, yapmaya devam ediyoruz. Bunun güzel örneklerinden bir tanesi de burada. Ilçemizde tarimla ugrasan vatandaslarimizin daha kaliteli, verimli tarim yapabilmesi, hayvancilik yapabilmesi için bu proje hayata geçirilmis vaziyette. Inaniyorum ki çok yakin zamanda en az bir veya iki tane daha geçen projemizin müjdesini kiymetli vatandaslarimizla paylasacagiz” dedi.

Hibe hakkinda bilgi veren Tarim ve Orman Il Müdürü Ali Kiliç, “Meralari ve hayvanciligi iyi yönetebilmek için elimizdeki imkanlarimizi seferber etmemiz gerekiyor. Bu anlamda da 2022 yilinda yapmis oldugumuz bir çalismada Baskil ilçesinde makine, ekipman eksikligi var oldugunu tespit etmistik. Bu açiyi kapatmak üzere Baskil Kaymakamligi ile Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügümüzün ortaklasa DAP Idaresi Baskanligina sundugu projemiz kabul gördü. Yüzde 100 hibeli olarak ilçemize

makine, ekipman olarak ayni olarak vermis olduk. Buradaki ekipmanlar ilçemizdeki meralari, otlari ve yem bitkilerinin ekilisini, paketlenmesini, balyalanmasini, saklanmasini ve hasadini bir sekilde yapacak. Bu anlamda çiftçimize hizmet edecek” diye konustu.

Kaynak: İHA