Baskan Yilmaz Kenya'da Temaslarda Bulundu

Türkiye Belediyeler Birligi Baskani, Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani ve Birlesmis Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teskilati Baskan Yardimcisi Yücel Yilmaz, 5-9 Haziran tarihleri arasinda gerçeklestirilen Birlesmis Milletler Habitat Meclisine katilmak için gittigi Kenya’da çesitli temaslarda bulundu.

Baskan Yilmaz Kenya'da Temaslarda Bulundu
Türkiye’yi temsilen programlara katilan Baskan Yücel Yilmaz, Birlesmis Milletler Teskilati çerçevesinde düzenlenen “Yerel-Ulusal Bagin Kesfedilmesi: Geçis Sürecindeki Dogu Avrupa ve Orta Asya Ülkelerinin Sürdürülebilir Kalkinma Hedeflerini Nasil Yerellestirdigi” ve "Yerel Veri Analitiginden SKH Sehirleri Sertifikasyonuna: Kentsel Ortamlarda SKH Yerellestirmesini Hizlandirmak Için Çok Tarafli Isbirligi" konulu oturumlarda konusma yapti.

Türkiye ve Balikesir’e müjde

Sürdürülebilir Kalkinma Hedeflerinin küresel zorluklari asmada, daha esit ve sürdürülebilir bir gelecek kurmada; tüm dünya ve insanlik için essiz firsatlar sunan bir çerçeve çizdigini belirten Baskan Yilmaz, SKH’lerin yerellestirilmesi noktasinda Balikesir’de yaptiklari çalismalari aktardi, yeni bir de müjde verdi. Baskan Yilmaz, Birlesmis Milletler Sürdürülebilir Kalkinma Hedefleri Sehirler Agi’nin Türkiye Ofisi’nin Balikesir’de açilacagini söyledi.



Ofis, Türkiye’nin kararliligini gösteriyor

Türkiye’nin gelecegine yönelik sürdürülebilirlik hamlelerine Balikesir olarak ev sahipligi yapacaklarini belirten Baskan Yilmaz, “Bu ofis, sehirlerimizin sürdürülebilir kalkinma hedeflerine ulasmasi için atilan büyük ve önemli bir adimi temsil ediyor. Ofis, ülkemizin bu alandaki kararliligini ve iradesini gösteriyor” dedi.

Kenya’daki programlari kapsaminda Baskan Yilmaz; Birlesmis Milletler Insan Yerlesimleri Programinin (UN-Habitat) Icra Direktörü Maimunah Mohd Sharif ve Birlesmis Milletler (BM) Çevre Programi (UNEP) Icra Direktörü Inger Andersen ile görüstü.

Balikesir’e ve Yücel Yilmaz’a övgü

Türkiye ve BM-Habitat arasinda güçlü ortakliklar hakkinda görüsme yaptiklarini belirten Maimunah Mohd Sharif, "Balikesir ve Türkiye’nin çalismalari büyük begeni topluyor” derken, Inger Andersen ise, “Hem Balikesir’in hem de Türkiye’nin iklim krizi, biyoçesitlilik kaybi-doga krizi ve kirlilikten olusan üçlü gezegen kriziyle mücadele çabalarini ögrenmekten memnuniyet duydum. Bu alanlarda kaydedilen ilerlemeleri ögrenmek beni etkiledi” ifadelerini kullandi.

Dünya Sehirler Günü bu yil Türkiye’den

Her yil 31 Ekim’de kutlanan Birlesmis Milletler Dünya Sehirler Günü etkinliklerinin bu sene Üsküdar Belediyesi ev sahipliginde Istanbul’da gerçeklestirileceginin duyuruldugu basin toplantisina katilan Baskan Yücel Yilmaz, “Dünya Sehirler Günü’nün Türkiye’de yapilacak olmasindan memnuniyet duyuyoruz” dedi.



Emine Erdogan’dan mesaj

Habitat Dünya Sehirler Günü Zirvesi’ne ev sahipligi yapacak olmaktan duydugu mutlulugu dile getiren Emine Erdogan yaptigi sosyal medya paylasiminda, "Her yil 31 Ekim’de kutlanan Birlesmis Milletler Dünya Sehirler Günü etkinliklerinin bu sene Üsküdar Belediyemizin ev sahipliginde Istanbul’da gerçeklestirilecek olmasindan büyük mutluluk duydum. Ülkemiz adina heyecan verici bu haber, gündem yogunlugu sebebiyle video mesaj ile katildigim, Kenya’da gerçeklestirilen BM-Habitat 2. Olagan Kurulu’nda tüm dünyaya ilan edildi. Bu anlamli gün sehirlere, sürdürülebilir kalkinma hedeflerine ulasmak için ortak çözümler bulma ve paylasma imkani sunuyor. Sehir planlamasi ile yönetiminde yenilikçi ve çevre dostu yaklasimlarin bu vesileyle yayginlasacagina inaniyorum. Türkiye’yi temsilen bu özel programa katilan Balikesir Büyüksehir Belediye ve Türkiye Belediyeler Birligi Baskanimiz Yücel Yilmaz ile Üsküdar Belediye Baskanimiz Hilmi Türkmen’i ve emek veren herkesi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA