Usak'ta Kadin Konuk Evi Ve Çocuk Evleri Sitesi'ndeki Gida Zehirlemesi

Usak Valisi Turan Ergün, Kadin Konuk Evi ve Çocuk Evleri Sitesi’nde yedikleri yemek sonrasi gida zehirlenmesi süphesiyle hastaneye kaldirilan 5 kadinin taburcu edildigini, taburcu olan bazi çocuklarin tedbir amaçli hastaneye geri getirildigini açikladi.

Usak'ta Kadin Konuk Evi Ve Çocuk Evleri Sitesi'ndeki Gida Zehirlemesi
Usak’ta Kadin Konuk Evi ve Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan 5’i kadin 19’u çocuk toplam 24 kisi yedikleri yemekten zehirlenerek hastaneye kaldirildi. Zehirlenen kisilerin saglik durumlarinin iyi oldugu ögrenildi.

Usak Valisi Turan Ergün, hastanede tedavi görenleri ziyaret ederek, durum hakkinda bilgi aldi. Ziyaretin ardindan açiklama yapan Vali Ergün, ilk etapta 9 çocugun karin agrisi ve ishal sikayetiyle hastaneye getirildigi söyleyerek, benzer sikayeti bulunan herkesin hastaneye sevkinin gerçeklestirildigini belirtti.

Vali Ergün, "Durumu takip ediyoruz. Çocuklarin durumu iyi. Allah’tan hayati tehlike olacak bir durum yok. Hepsine serum tedavisi yaptilar. Çocuklarin bir kismi taburcu edilmisti ama gözlem altinda tutulsun diye geri getirdik. Burada çocuk doktorlarimizin kontrolünde olacaklar" dedi.

Tedavisi tamamlanan 5 kadinin da hastaneden taburcu edildigini kaydeden Vali Ergün, "Bu tür yerlerde çikan yemeklerin 72 saat numunesi saklaniyor. 72 saat içindeki bütün yemeklerin numuneleri Il Tarim ve Orman Müdürlügümüz tarafindan alindi. Onlar da tahlile gönderildi. Geçmis olsun diyorum çocuklarimiza" dedi.

Kaynak: İHA