Küçük Ressamlar Susuzlugu Anlatti

Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan suyun önemi ve tasarrufu konusunda ilk ve ortaokul ögrencilerine yönelik düzenlenen resim yarismasinda, ödüller sahiplerini buldu.

Küçük Ressamlar Susuzlugu Anlatti
Bursa’yi daha saglikli bir gelecege tasimak adina bir taraftan önemli altyapi projelerine imza atan Bursa Büyüksehir Belediyesi, diger taraftan su tasarrufu konusunda bilinçli bir nesil yetismesi için egitim çalismalarina da büyük önem veriyor. BUSKI ve Il Milli Egitim Müdürlügü isbirligiyle 2018 yilindan itibaren 563 anaokulu ve ilkokulda 150 bini askin ögrenciye su tasarrufu ve su bilinci konusunda egitimler verilirken, zaman zaman düzenlenen ödüllü yarismalarla da çocuklarin tasarrufa tesvik edilmesi saglaniyor.

Suyun önemi ve suyun tasarruflu kullanilmasi gerekliligine dikkat çekmek ve çocuklar bu konuda farkindalik olusturmak amaciyla düzenlenen resim yarismasinda süreç ödül töreniyle tamamlandi. Ilk ve ortaokul olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarismaya 1500’ü askin ögrenci katildi.

Ilkokul kategorisinde yarismanin birincisi Masal Gürlek, ikincisi Ozan Uçakli ve üçüncüsü de Kübranur Cerrah oldu. Bu kategoride Ediz Aras, Günes Ece Soy ve Rüzgar Bençtürk de mansiyon ödülünün sahibi oldu. Ortaokul kategorisinde ise Tugba Yasa birinci, Ceylin Bayram ikinci ve Ecrin Yigit üçüncü oldu. Pinar Öz, Ece Naz Türkmen ve Asli Ay da ortaokul kategorisinin mansiyon ödülüne deger görüldü.

Ilkokul kategorisinde; birinciye tablet, ikinciye bisiklet, üçüncüye scooter, mansiyon alan 3 kisiye de bluetooth kulaklik, Ortaokul kategorisinde ise; birinciye dizüstü bilgisayar, ikinciye bisiklet, üçüncüye drone, yine mansiyon alan 3 kisiye de bluetooth kulaklik hediye edildi. Küçük ressamlar ödüllerini Baskan Aktas ve Il Milli Egitim Müdürü Seyit Ali Büyük, BUSKI Genel Müdürü Güngör Gülenç ve AK Parti Il Baskan Yardimcisi Gökhan Yildiz’in elinden aldi.

Tasarruf egitimle saglanacak

Ödül töreninde konusan Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, en kurak geçen sezonda bile Bursalilari bir gün susuz birakmadiklarini hatirlatarak, “Mevcut kaynaklarin en saglikli sekilde kullanilmasindan Çinarcik Baraji gibi bir kaynagin kent merkezine ulastirilmasina kadar her alanda büyük ölçekli yatirimlari hayata geçiyoruz. Sinirli kaynaklarimiz karsisinda nüfusumuzun sürekli artmasi tasarrufu çok daha önce çikariyor. Biz tasarrufun sadece teknolojik yatirimla degil, ayni zamanda egitimle olacaginin bilinciyle hareket ediyoruz. Bu yarismaya 1500’ün üzerinde katilimin olmasi da bu bakimdan çok sevindirici. Ben hem yarismaya katilan tüm ögrencilerimize hem de ögrencilerimizde tasarruf bilinci olusmasini saglayan tüm ögretmenlerimize tesekkür ediyorum” dedi.

Zaman geçiyor

Il Milli Egitim Müdürü Seyit Ali Büyük de “Çevre ile ilgili etkinlikleri sadece çevre haftasinda degil, sürekli yapmaya çalisiyoruz. Çevre çocuklarimiza, torunlarimiza birakacagimiz önemli bir emanet. Yilin 12 ayi su, geri dönüsüm, atiklar gibi egitimlere verdikleri desteklerden dolayi Büyüksehir Belediyesi’ne çok tesekkür ediyoruz. Su bir medeniyettir. O medeniyeti bu günlere kadar getirdik ve devam ettirecegiz. En önemli kavram zaman geçiyor. Suyla ilgili zaman geçiyor, dikkatli olmamiz gerekli. Nasil kullanilmasi gerektigini, nasil tasarruf edilecegini bilmemiz gerekiyor. Bu nedenle bu farkindalik çalismasina emek veren herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA