(Özel) Ezine Gida Ihtisas OSB, 8 Bin Kisiye Istihdam Saglayacak

Çanakkale’de sütten peynire, etten baliga, sebzeden meyveye sayisiz gida ürününün islenip paketlenerek pazarlanmasina imkan saglayacak Ezine Gida Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi, 8 bin kisiye istihdam saglayacak. Ezine Gida Ihtisas OSB’de 2 firma faaliyete baslarken, yilsonuna kadar yaklasik 16 firmanin daha faaliyete geçmesi planlaniyor. 2 yil içinde ise toplam 52 firma faaliyette geçecek.

(Özel) Ezine Gida Ihtisas OSB, 8 Bin Kisiye Istihdam Saglayacak
Tarihi ve kültürel zenginlikleriyle öne çikan sehrin ekonomisinde geçmisten beri önemli yer tutan süt ve süt ürünlerinin yani sira tarim ürünlerinin de islenecegi Ezine Gida Ihtisas OSB, yatirimcilardan büyük ilgi görüyor. Çanakkale’de, 8 bin kisiye istihdam saglayacak Ezine Gida Ihtisas OSB’de çalismalar tüm hiziyla devam ediyor. Yatirimcilara birçok muafiyet ve tesvik imkani sunan Gida Ihtisas OSB içerisinde 91 parsel yer aliyor. 125 milyon TL’lik yatirimla planlanan ve bin 360 dönüm arazi üzerinde kurulmasi planlanan Gida Ihtisas OSB’de 2 firma faaliyete baslarken, yilsonuna kadar yaklasik 16 firmanin daha faaliyete geçmesi planlaniyor. 2 yil içinde ise toplam 52 firma faaliyette geçecek.

Ezine Gida Ihtisas Organize Sanayi Bölge Müdürü Alper Altinok, Ezine Gida Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi olarak 52 firmaya tahsis gerçeklestirdiklerini söyledi.

36’nci firma ile de ruhsat islemlerini yaptiklarini kaydeden OSB Müdürü Alper Altinok, “Sahada aktif olarak 16 firmamiz çalisiyor. Bunlardan iki tanesi isletme ruhsatini aldi ve üretimine basladi.

Digerleri de insaat asamasinda çalismalari devam ediyor. Organize Sanayi Bölgesi olarak 2019 yilinda alt yapi çalismalarina basladik. Yasanan uzun süreli pandemi, bu yilda 6 Subat depremi ve seçim atmosferinde bunlarla mücadele ede ede buralara kadar geldik. Hala daha OSB’ye yatirim yapmak isteyen yatirimcilarimiz da var. Çanakkale ve bölge için çalismalarimiz bu hizla devam eder. Diger firmalarimiz da üretime geçer. Insallah Türkiye’nin 2’nci Yüzyilinda, Türkiye Yüzyilinda da bir seçim atlattik. Vatanimiza, milletimize hayirli olur. Sanayi Bakanligimizda da degisim oldu. Bakan Yardimcimiz Bakan olarak görev yapacak Biz ayni hizla desteklerin sürecegine inaniyoruz. Çünkü yeni yüzyilda da üretim önemli, Organize Sanayi Bölgeleri de üretimin ana noktalari, Çanakkale’mizde bu konuda hem 1915 Çanakkale Köprüsü’yle, ulasim anlaminda yapilan tünellerle ulasilabilir ve lojistik anlamda kilit bir noktaya geldi. Yatirimcilarimizdan bundan sonra yatirimlarini hizlandirmalarini bekliyoruz. Insallah bütün bölge olarak da bunun etkilerini görmeye baslayacagiz” dedi.

Çanakkale’de sütten peynire, etten baliga, sebzeden meyveye sayisiz gida ürününün islenip paketlenerek pazarlanmasina imkan saglayacak Ezine Gida Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin bölgeye en önemli katkilarindan bir tanesinin istihdam olacagina dikkat çeken OSB Müdürü Alper Altinok, sözlerine söyle devam etti:

“Çanakkale sanayilesme anlaminda çok ileri de bir sehir degil, yeni yeni sanayilesmeye basliyoruz. Bu alanda da ciddi anlamda Organize Sanayi Bölgesi’yle birlikte bir hem ara eleman, hem teknik eleman, hem beyaz yaka dedigimiz personellere ihtiyaç olacaktir. En büyük etkisi istihdam anlaminda olacaktir. Gida Ihtisas olmasi bölgedeki tarim ve hayvanciliga ciddi anlamda fayda saglayacaktir. Tabi bu Organize Sanayi Bölgesinin yan kollari da olusuyor. Lojistiginden, yan sanayisinden, ham madde üretimine kadar bölgeye tamamen ekonomisine can verecek bir proje oldugunu düsünüyoruz. Tabi OSB sayilarinin artmasi da, Çanakkale’de artmasi da bunlarin hepsi bir çarpan etkisiyle insallah çok daha ekonomik düzeyi yüksek, ticaretin daha hizli döndügü bir kent halini alacagiz.”
Kaynak: İHA