DTO'dan Üyelerine Aidat Borçlarini Yeniden Yapilandirma Imkani

Denizli Ticaret Odasi (DTO), kamuya ait borçlarin yapilandirilmasini içeren kanun çerçevesinde, üyelerine 2022 yili ve öncesine ait geçmis dönem aidat borçlarini yapilandirabilme imkâni tanindigini açikladi.

DTO'dan Üyelerine Aidat Borçlarini Yeniden Yapilandirma Imkani


Denizli Ticaret Odasi (DTO) üyeleri, gecikmis aidat borçlari, yeniden yapilandirmayla, 9 ay vadeye kadar taksitlendirilebiliyor. DTO Baskani Ugur Erdogan, kamuya ait borçlarin yapilandirilmasini içeren kanun çerçevesinde, üyelerine 2022 yili ve öncesine ait geçmis dönem aidat borçlarini yapilandirabilme imkâni tanindigini, bunun için verilen sürenin ise 30 Haziran 2023 Cuma günü sona erecegini açikladi.

Baskan Erdogan, geçmis dönem aidat borçlarinin gecikme zamlarinin tamaminin affedildigini, anapara ödemesinin de taksitlere bölünerek yapilandirilabildigini hatirlatti. Geçen ay, 31 Mayis 2023 olan yapilandirmanin son günü yeni bir düzenlemeyle son kez olmak üzere 30 Haziran 2023’e uzatildi. Bu yila dair oda aidatlarinin ilk taksitinin ödenmesi için taninan süre de ayni tarihte sona erecek. Basvuru detaylari Denizli Ticaret Odasi’nin resmi internet adresinde yer aliyor.

Son gün 30 Haziran 2023

DTO Yönetim Kurulu Baskani Ugur Erdogan’in konuyla ilgili yazili açiklamasi söyle: “12 Mart 2023 tarih ve 32130 sayili Resmî Gazete’de yayinlanan 7440 Sayili Bazi Alacaklarin Yeniden Yapilandirilmasi ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun ile, üyelerimize 2022 yili ve öncesine ait geçmis dönem aidat borçlarini taksitlendirerek ödeme imkâni taninmistir. Buna göre, 31 Aralik 2022 tarihi itibariyle ödenmesi gerektigi halde ödenmeyip geciken aidat borçlarinin asillarini ödeyen üyelerimizden gecikme zammi tahsil edilmeyecektir. Üyelerimizin bu firsattan yararlanabilmeleri için 31 Mayis 2023’e kadar odamiza müracaat etmeleri gerekmekteydi; son bir düzenlemeyle tarih 30 Haziran 2023’e uzatildi. Üyelerimizin bu imkândan faydalanmalari menfaatlerinedir. 2023 yilina dair yillik ve munzam aidatlarinin ilk taksitini de 5174 sayili Kanun geregi 30 Haziran 2023 tarihine kadar ödemeleri gerekmektedir.”
Kaynak: İHA